Prijava
   

"Mamu vam jebem, Hitler je bio u pravu!"

(Napomena: tekst iznešen u naslovu i u ovoj definiciji ne odražava stav autora)
Ono što u afektu izgovaraju pripadnici balkanskih naroda, kada im se učini, ili s razlogom konstatuju kako je njihova popustljivost dovela do toga da pripadnici nacionalnih manjina koje su bile ugrožene za vreme Drugog svetskog rata, a i nešto pre njega, sada sve više počinju da zloupotrebljavaju svoj novostečeni "povlašćeni" položaj.

A: Alo bre, šta to radiš!
B: Ništa, gazda, samo sam razgledao!
A: Razgledao, pa mi odvali haubu!?
B: Mora od nečeg da se živi gazda!
A: Pa ćeš da živiš od toga što ćeš meni da odvališ deo auta? Sikter bre!
(dva sata kasnije; neko zvoni na vrata)
A: Izvolite!
C: Dobar dan. Ja sam Dženana Ilić iz Centra za inkluziju Roma. Imam prijavu da ste Vi danas izazvali ozbiljan incident na rasističkoj osnovi!
A: Kako, moliću?
C: Da, izvršili ste napad na pripadnika romske populacije!
A: Koga bre? Ja sam samo branio svoj auto...
C: Ja nemam takvu informaciju.
A: Zaista? A šta imate?
C: Uz verbalni delikt ste sprečili sugrađanina romske nacionalnosti da obezbedi sredstva za život...
A: Moja hauba sredstvo za život?
C: Gospodine, niste razmišljali o tome da neko nema ni haubu, ni auto...
A: More marš, mamu vam jebem cigansku, Hitler je bio u pravu!
C: I-ju! Najobičniji rasista! Za ovo idem u policiju da podnesem krivičnu prijavu!
(Na sudu)
A: Gospodine sudija, ja zaista ne razumem ovo! Moj deda je u svom podrumu krio Jevreje i Rome za vreme okupacije. Ja sam odgajan u takvom du...
Sudija: To ne oslobađa Vas odgovornosti za verbalni delikt i rasistički izgred. Nažalost, nema druge nego da Vas osudim na novčanu kaznu od 100 000 dinara i obavezu da ustupite svoj automobil Centru za inkluziju Roma! Ovo se može zameniti kaznom zatvora do 3 meseca.
A: More, znate šta! Odoh ja u zatvor 3 meseca, neka me guze kriminalci, ali ne dam ništa!

Komentari

Дао сам плус јер је дефинициа добра и јер је Хитлер кад га је убио његов усвојени син рекао да су Славени виша раса и ја мислим да је то истина и тако сам васпитао и дете да мисли да је то истина.

Помаже Бог добри човече!

Hehe, Bog ti pomogao!

Duste ne smem da ostavljam komentar tipa rasisticki na ovo zbog svoje sigurnosti a inace defka je dobra al primer je tek odlican

Genijalan! Koliko god izgledalo malo politicki (mada nije, jer se tice zivota nas obicnih gradjana i sa tim se susrecemo svakodnevno - nisam rasista, jednostavno je tako), ali je zaista istina da su te neke nacije (Jevreji, Romi) zasticene na nekoj, toboz antifasistickoj bazi, kao da mi nismo ginuli...

E, to za Jevreje sam hteo da uključim (metod kako se zapošljavaju svuda lakše od ne-Jevreja), ali ne bi svi razumeli, a i nisam nešto bio inspirisan. Ovo za Rome je ipak malo bliže svima.