Prijava
   

Manipulacija

Vrlo korisna, i vrlo korišćena stvar posebno u današnje vreme koje karakteriše izobilje u načinima prenošenja informacija, i to upravo od strane onih koji "stvaraju" informacije.
Na šta ciljam, pitate se?
Ciljam na to da evo možda već dve nedelje (ako ne i više), kad god upalim TV, otvorim novine ili odem na net ja samo slušam (čitam) o prokletim gej paradama, tučama na fudbalskim utakmicama i van njih, napadima na strane državljane, ubistvima po tamo nekim selima itd.
Niko od nas ne postavlja pravo pitanje: Šta se (koji k...c) to mene tiče? Šta mene briga hoće li pederi da paradiraju? Šta mene briga hoće li se zabraniti Obraz ili 1389? Šta me briga što su se navijači potukli? Šta me briga što je tamo neki sudija išao da gleda utakmicu u Novom Sadu? Da li sve to ima neki veliki uticaj na mene?
Policija postoji, sudstvo postoji, svi ovi "problemi" mogu za sat vremena da se reše, nemojte mi reći da jednoj državi problem predstavlja šačica gejeva, ili pak šačica anti-gejeva, nemojte mi reći da policija ne može da se izbori sa nekolicinom "fašista" za jedan dan! Ej, za samo jedan dan! Onaj ko krši zakon-u zatvor i kraj!
Ne, danima nam već ispiraju mozgove ovim "opasnostima" po naše društvo, plaše nas glupostima i čine da zaboravimo gde i kako živimo, zovu "stručnjake" u specijalne TV emisije, sociologe, psihologe, pune vesti ovim glupostima, polemišu, ispravljaju krive Drine...BLA BLA BLA!
Evo, pogledajte samo Vukajliju, pa koliko smo samo definicija u poslednjih nedelju dana samo na temu gej parade napisali?
A za to vreme ljudi i dalje primaju nikakve plate, gube poslove, žive na rubu siromaštva, jedva sastavljaju kraj s krajem.

Duga je ovo priča, isuviše duga za jednu definiciju, nadam se da će većina vas (tj. nas, sebe ne isključujem) shvatiti na šta ciljam...
Primera je mnogo. U svetu Velikog brata, Farmi, Rijaliti Šou-ova, malipulisanih medija...sve više mi naša stvarnost liči na Matriks.

Komentari

jako dobro receno! +

E, zajeb'o sam se,hteo sam minus. Mora da te se tiče to što se dešava na ulici ili na utakmici,jer danas te boli kurac,a sutra ćeš možda direktno biti umešan u to. Zamisli da bezbrižno šetaš gradom a neki navijač te pogodi ciglom u glavu jer je promašio Francuza navijača,koji je išao tik ispred tebe. Banalan primer,ali sve nas se to posredno tiče.

A što se drugog dela priče tiče,uglavnom se slažem,mada mislim da se o nemaštini prilično priča u medijima,samo od priče slaba vajda.

@Bora Drljaca
Pa upravo o tome ti pricam, kad bi huligani bili u zatvoru niko se ne bi plasio da seta ulicama. Kad bi resavali probleme, a ne samo pricali o njima bilo bi svima mnogo bolje.

Ma naravno, to je deo u kom se slažemo,ali baš zato MORA da te se tiče da li će Obraz,1389 i ostala bagra biti zabranjeni. Ti si građanin i ti treba da se pitaš nešto. Bar na papiru. Bar kada dođu izbori.

P. S. Nije mi žao što sam dao plus,dvoumio sam se,al sam pročitao ponovo i ok mi je,osim ovoga što sam već rekao.

The_Joker, odgovor na svoja pitanja, naći ćeš u svojoj definiciji. Opasno im se ljulja pod nogama, dok Tomica grobar jača.. Sad ćemo da se bavimo obrazom do proleća...

Vidi pod ''dileri''.
Svaka čas+

Kao da sam ja definisao! :)