Prijava
   

Maricka bitka- jebe lud zbunjenog

Desilo se to pre nekoliko vekova. Mi srbi, poznati kao jedan nasilan narod, poceli smo da ugrozavamo osnovna prava naacionalnih manjina, koja su bila propisana Ustavom i Vizantijskim sporazumom. Te se dva velika tlacitelja, a braca po materi i krvi, okomise na sacicu Osmana, koji trbuhom za kruhom, dodjose do reke Marice, da love malo ribe i obezbede se za zimu, jer jesen vec uveliko bese. I pecase ljudi u miru i slozi, sve bratski delise, napravise i neke kucice, pa se skucise, ali sta sve to vredi kada smo mi divljaci. I dodjose i Ugljesa i Vukasin u tu malu Makedoniju, pa htedose da zabrane i ribolov, ali i da zabrane tim poboznim ljudima da se mole u Hilandaru.
Turcima to tesko pade, moljase srpsku vlastelu, da im makar veru ne diraju, jer oni kaze hriscanstvo postuju jednako kao i islam! Srbi, pa kakav smo mi to narod?! Naravno ne dozvolismo mi to njima, a Vukasin da im se naruga, napravi veliku gozbu sa svinjetinom i prepecenicom od 24 gradi i napise se tu svi i preki bise u svom pijanstvu.
Opet osmanski izaslanik pokusa da zamoli serbe da se ne rugaju njihovim obicajima i ponudi im pun kovceg blaga, samo da se jagnjetina uvrsti na jelovnik.
Medjutim Vukasin i Ugljesa se poklase radi blaga, a sa njima i silna druga srpska vojska.
Sutradan Turci dodjose da priznaju srpsku vlast, kada ono, a svi Srbi mrtvi!

Napominjem da je ova verzija preuzeta iz istorijske citanke za 2011. godinu.

Komentari

omg nije valjda ? jel neko vrsi kontrolu nad tim likovima koji pisu udzbenike??

Napominjem da je ova verzija preuzeta iz istorijske citanke za 2011. godinu.
..............................................????????????

A, ne. Prema verziji Nataše Kandić, Srbi su pre toga etnički očistili bar 10 sela! Posle toga im je bilo toliko krivo, da su se narednih pet vekova dobrovoljno nabijali na kolac da bi okajali svoje grehe. +

pa moze i to :D, dobro receno