Prijava
   

Mašin-bravarska logika

Mentalna retardacija po kojoj se sve shvata iako se ništa nije pročitalo, naučilo niti primenilo u praksi. Ogleda se u ekspresnoj spremnosti da se o svemu priča i da se sve razume. Naizgled zenovsko razumevanje stvari. Međutim...

Zen mašin-bravar: Darvin kažete? Ma znam! To je onaj što veruje da je čovek nastao od majmuna! Šta? Jesam li čitao njegove knjige? Što da čitam takve gluposti? Šta čitam? Pa čitam umrlice, Kurir, Treće oko, Skandal... Čitam nekad i oglase po banderama. Pratim i horoskop. Redovno.

Đubretarac/fizikalac/kvazi-intelektualac: Oprostite, pitali ste? Deretić? Svakako da znam. Po njemu su prvo nastali Srbi, pa Bog, pa amebe. Da li sam čitao njegove knjige? Ne, ne čitam bajke za malu decu. Profesor kažete? Danas je svako profesor. Aha. Ipak, ne čitam takvu literaturu, čitam ozbiljne knjige. Gde? Pa gugl, jahoo, razne diskusije i forume.

Perverznjak/manijak/psihopata: Da? Izvolite... Frojd! Naraaaavno! Jeste. Mnogo pametan čovek. On je objasnio zašto osećamo prema majkama i očevima ono što neki ljudi osećaju prema svojim vršnjačkim partnerima, ali su ustvari i oni prikriveni. Što? Pa strahuju za bezbednost i boje se osuda okoline koja gaji predrasude prema različitosti. Jesam li čitao nešto od Frojda? Jesam. Davno. Mnogo davno. Ne, zaista se ne sećam. Koliko je dela izdao? Uh... pa ne bih znao. Doviđenja.