Mašin-bravarska logika

Sizif Shizofrenik 2011-12-20 23:27:27 +0000

Ментална ретардација по којој се све схвата иако се ништа није прочитало, научило нити применило у пракси. Огледа се у експресној спремности да се о свему прича и да се све разуме. Наизглед зеновско разумевање ствари. Међутим...

Зен машин-бравар: Дарвин кажете? Ма знам! То је онај што верује да је човек настао од мајмуна! Шта? Јесам ли читао његове књиге? Што да читам такве глупости? Шта читам? Па читам умрлице, Курир, Треће око, Скандал... Читам некад и огласе по бандерама. Пратим и хороскоп. Редовно.

Ђубретарац/физикалац/квази-интелектуалац: Опростите, питали сте? Деретић? Свакако да знам. По њему су прво настали Срби, па Бог, па амебе. Да ли сам читао његове књиге? Не, не читам бајке за малу децу. Професор кажете? Данас је свако професор. Аха. Ипак, не читам такву литературу, читам озбиљне књиге. Где? Па гугл, јахоо, разне дискусије и форуме.

Перверзњак/манијак/психопата: Да? Изволите... Фројд! Нараааавно! Јесте. Много паметан човек. Он је објаснио зашто осећамо према мајкама и очевима оно што неки људи осећају према својим вршњачким партнерима, али су уствари и они прикривени. Што? Па страхују за безбедност и боје се осуда околине која гаји предрасуде према различитости. Јесам ли читао нешто од Фројда? Јесам. Давно. Много давно. Не, заиста се не сећам. Колико је дела издао? Ух... па не бих знао. Довиђења.

0
16 : 5

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.