Maštanje uz muziku

Petar Pan Pezo$ 2011-04-24 14:12:17 +0000

To su momenti kad slušaš neku super dojajnu muziku (ja to radim tako što stavim slušalice u uši pa mi je doživljaj još jači), i maštaš o stvarima koje ne bi mogao da postigneš ni da imaš još 5 života.
Ne radi se tu o malim željama, već maštaš o delima koja bi ti pronašla mesto u istoriji, barem na neki period...

Zamišljaš da si reprezentativac, i da imaš tu čast da predstavljaš otadžbinu, a toliko si dobar u tome da možeš sam da srušiš recimo veliki Brazil, i to u finalu Svetskog prvenstva...publika te obožava, cene te, poštuju...eh
Neretko si i apsolutni prvak teške kategorije u ultimat fajtu, iako zapravo imaš jedva 75kg, ali dok maštaš uz muziku, toliko realno deluje da neku istetoviranu nabildovanu crnčugu istreseš iz gaća u ringu, iako bi neko takav u stvarnosti tebe, tvog ćaleta i strica lupao jednom rukom...al jebiga, u tvojoj mašti ti si taj koji bije kao maljem.

Holivudska zvezda?? zašto ne bi bio i to? život proveden uz obilje lepih žena, para, zabava..a glumiš samo neke uloge gde si glavni jebač i razbijač u svakom filmu.

ali kad prestane muzika, nekako te bude i sramota šta si sve zamišljao, shvatiš da si ipak mediokritet koji će proći kroz život nezapažen, al šta je tu je...onda odeš na fudbal sa društvom i shvatiš da ne možeš da trčiš pola sata, duša ti izbija na nos od iscrpljenja.....tad shvatiš ono najgore.
Da se nisi dovoljno trudio u životu, da si dovoljno želeo neke stvari o kojima maštaš uspeo bi onda, jer ljudski um je neograničeno moćan, sve što zamisliš to si u stanju i da ostvariš, samo ako dovoljno snažno veruješ u sebe...nepokretni ljudi uspeju da prohodaju, tužno siromašni postaju bogati, žene kojima doktori govore da ne mogu da imaju decu-uspeju da rode...al jedino što treba je da budeš hrabar i da ne odustaneš na prvim težim preprekama, nego da odlučno koračaš ka ispunjenju svog cilja.
Ta mala granica koju neki uspeju da savladaju, tj. da nateraju sebe da veruju da mogu i da istraju u tome, čini razliku između mediokriteta i šampiona u svakom mogućem smislu.

8
35 : 10
  1. Устанеш, изађеш напоље, припалиш пљугу, одврнеш музику и до јаја ти је. :) Само ја се некад трипујем да сам нешто што је ближе реалности. +

  2. Ја се трипујем да свирам са њима када слушам музику неког бенда.

  3. haha pa da, i ja često budem neka rok zvezda, a u stvarnosti sramotno nemam sluha, ne znam ni sintisajzer da sviram

  4. dobra defka, nazalost i veoma istinita :/

  5. Vjerovatno jedna od najboljih definicija koje sam ikad pročitao na Vukajliji. Plus, omiljeno, a tebe, Pero, odsad pratim kao autora. Defka je 100% istinita. Ja sam svaki dan reper koji kida na stejdžu u House of Blues areni bolje nego Pac 1996. :)

  6. hvala Thazz, al nema šta mnogo kod mene da se prati :D

  7. Zbog pre polovine zvezda, posle si se malo prosr'o, ali ima istine iako je Koeljo kliše.

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.