Prijava
   

Materijal za....

Obično se koristi sa negacijom, kada želimo da naglasimo da nam određene osobe ne odgovaraju i da se od njih ne može očekivati ništa ni dobro, ni lepo.

- Da čujem. Kako je bilo sinoć?
- Paaa... U početku savršeno. Došao po mene, tačno, nije kasnio. Bili u onom novom kafiću na cugi. Pričali o muzici, književnosti i mnogim drugim stvarima koje su nam zajedničke i koje nas vežu...
- Iiii?
- E onda me je pitao da li želim da večeram. Ja se raspametila. I mi u auto. Vozi dečko, vozi... Periferija. Stade ispred neke kuće. Meni kroz glavu belo roblje i ostali crnjaci. On počeo da me ubeđuje kako je normalan. Kad iz kuće izadje žena.
- Oženjen?
- Ma jok. Njegova mama.
- Sereš!!!
- Da bar! Žena napravila večeru. Ispitivala me ceo sat i na kraju rekla: "Može sine! Konačno normalna devojka." On sedi i ćuti.
- Auuu! Bokte! Pa šta ćeš sad?
- A ništa. Nekako mi se čini da nije materijal za ozbiljnu vezu. Čovek 30 godina, živi sa mamom!
- Dece imaju?

------------------------

- Milane, baš dobro da smo se sreli. Hoću da ti zahvalim što si mi zaposlio kumovog malog.
- Moraću malog otpustiti. Žao mi je.
- Zašto?
- Kasni na posao, uglavnom je naduvan, vata ženske po firmi, sve se već žalile... A i kad mu daš neki baš prost zadatak on ga toliko iskomplikuje da posle danima to rešavamo. Jednostavno nije materijala za...

Komentari

Naslov je koncipiran tako da zahteva najmanje jos jedan primer. Medjutim, ovde je definisan samo "materijal za vezu" a takva definicija vec postoji:

http://vukajlija.com/materijal-za-vezu/723814

Vidi da prosiris sa jos jednim primerom. Mislim, tako bih ja uradio.

+

Hvala, na sugestiji. Izmenih.