Prijava
   

Miki Rurk životna faza

Ekstreman ishod krize srednjih godina kod muškarca. Posledica dugogodišnjeg potiskivanja poriva i umerene krize identiteta. Nešto kao zakasneli pubertet, ili možda kasno razvijen momački hedonizam.

Čovek koji uđe u tu fazu predstavlja prosečnog čoveka koji je živeo nešto što možemo nazvati normalnih životom radnika u modernom kapitalističkom vremenu. Imao je normalno detinjstvo, završio fakultet, tamo imao jednu devojku, s njom raskinuo, oženio se drugom devojkom da je ne bi izgubio kao prvu, zatim stvorio porodicu i živeo normalnim porodičnim životom.

Ipak, godine apatije u kombinaciji sa poslednjim atomima mladosti i života u njemu, dovele su do preispitivanja samog sebe i traženja smisla u životu u kom se vrši represija nad samim sobom. Uglavnom nakon prve afere s mlađom ženom, naš Miki Rurk shvati koliko je zadovoljstva sebi uskratio živeći za druge, što se kaže - one koje voli.

Takav čovek preko noći oživljava klinca u sebi i počinje da se provodi onako kako nije stigao u mladosti, počinje da živi kao iskonski Miki Rurk i u sebi ubije finoću i papučarski karakter Tima Robinsa. Novopečeni klinac u telu matorca izlazi u ludovanja samo s ciljem da se ima čega setiti pod stare dane.

I posle kažu: "Ženi se što pre"...

Hej, Joco, šta radiš?

- Ništa, spremam izveštaj za firmu, treba sutra sindikalcima da podelim. Nego, idemo li na fudbal sutra sa ovima iz firme?

Ma, jeb'o fudbal! Nego, ima li tvoj klinac broj onog Praška Glavonje?

- Bože, otkud bi moj sin imao njegov broj, a i što ti on treba?

Ma, navatah neke klinke sinoć na splavu, treba večeras da se vidimo, pa mi treba dvojka koksa, otišao sin sa ženom kod njenih, prazna mi gajba ceo vikend!

Komentari

Криза средњих година ;)+

Zaboravih da dodam: ako ova faza počne u dubljoj starosti, onda se naziva Džek Nikolson fazom! :)

I ja se slažem - jebo fudbal!