Prijava
   

Miloš Biković miri zavađenu braću.jpg

Ulje na platnu koje Paja Jovanović nikada nije anticipirao da naslika (a i umro je 1957, jebiga) a koje bi danas gotovo sigurno krasilo istočni zid u foajeu Udruženja Srpsko-Ruskog Prijateljstva "Novaя Vizantiя", odmah iznad deska ljubazne sekretarice Njurke Svetlanove, udate Popović. Muzeji širom sveta bi se utrkivali u ponudama da ga izlože a "Sotbi" bi otkupnu klauzulu procenio na neverovatna 0,38 Ševčenka, kanješna u dinarskoj protivrednosti.

A kako i ne bi.

Jer dok postojeće Pajino remek-delo, nastalo 1901 god. i sa Svetim Savom u ulozi pomiritelja, samo odoleva zubu vremena i samo oduševljava majstorstvom tehnike i boja, ne mogu da se otmem utisku da bi zaslužni gospodin Biković ostavio još daleko fotogeničniji otisak na duši posmatrača od narečenog sveca, stajling i da ne pominjemo. Taj pogled, kaput i neobavezna frizura pomirili bi i Izrael i Palestinu a kamoli kojekakvu braću...a za to cena ne postoji.

Tja, možda ga posle inicijative u ovom tekstu neki kloš...neki akademik i oslika, why not?

Ostaje samo da na izložbi povodom svečanog otkrivanja slike obezbeđenje na ulazu zaustavi gđicu Ivanu Žigon i 5-6 odrona iz Kosovskih Božura i oduzme im skakavce maskirane u krstove kojima su nameravali diskasape blaženoglumščuječeg Šomija. Na platnu, mislim.

Komentari

Pa i nije nešto... Posebno sad kad se svi digli protiv Bikovića... Malo-malo pa naletim na neko pljuvanje po dotičnom na društvenim mrežama.
Imamo mi i gorih glumaca koji nisu zaslužili da čekaju u redu za hejt.

Krunisanje-Bikovića.jpg

Možda nešto ne znam o dotičnom... Što se glume tiče, nije neka veličina, ali nije ni Bosiljčić. Ispod nekadašnjeg, ali malo iznad današnjeg proseka.

Ne hejtuju ga ljudi sto je los glumac, nego sto se tripuje da je neki Aristotel

Bosiljcic i Bikovic fini momci, ne prave skandale itd, kulturica