Prijava
   

Miodrag Kuzmanović Qzma

IT Novinar. Pise za "Svet kompjutera" i "FHM" (mozda jos negde, nisam upucen). Na zlom glasu zbog ubacivanja engleskih reci, sintagmi, pa i citavih recenica gde im nije ni vreme, a bogami ni mesto. Za SK pise i kolumnu pod simbolicnim imenom "Ja, igrac" uprkos cinjenici da pola toga sto tamo napise nema nikakve veze sa zivotom, a kamoli sa igrama. Nekada poznat po pljuvanju konzola, sto se drasticno promenilo kada je dobio (ne kupio, dobio) XBox. Otada pljuje samo po Playstationu.

Komentari

Prilično dobro ume da opiše neku igru, jer taj posao radi godinama. Imam utisak da je od onih likova kojima život prolazi ispred monitora, od jutra do mraka. (imam jednog takvog u komsiluku). Ipak, za razliku od mnogih, naš Kuzma, je uspeo da svoje zabave napravi biznis. Svaka čast. Ako već "troši" oči, krvi kičmu, rizikuje skoliozu, migrenu i hemoroide, makar da to naplati kroz svoje honorare. ;-)
Međutim, naš "omiljeni" novinar ima jednu opasnu manu, vrlo drsko i bez biranja reči, pokušava da nametne svoje stavove u vezi neke igre. Tako je u jednom od tekstova napisao sledeće: "...Nije u pitanju stvar ukusa, jer svako normalan voli zombi filmove i ostale proizvode te medijsko-kulturne niše..." - pa na taj način ispada da mi koji ne volim taj holivudski bućkuriš nisamo sasvim normalni. No, već u sledećoj rečenici Kuzma nas uverava da poznavanje određenih naslova igrica spada u opšte obrazovanje, tako-reći u rang master studija: "....negiranje njenog postojanja može ozbiljno da naškodi vašem obrazovanju i opštoj kulturi...".
Naravno, imao je Kuzma i boljih bisera od navedenih, zbog čega i postoji animozoitet dela čitalaca SK prema njegovim tekstovima.
Ne znam da li misli da je svojim upadacima duhovit ili originalan, samo znam da na taj nalin šteti i sebi i listu za koji piše.

samo znam da na taj nalin šteti i sebi i listu za koji piše

Znam masu ljudi koji prvo otvore njegovu kolumnu. Meni bi se, kao uredniku, to svakako dopadalo i ne bih smatrao da mi šteti.

Isto tako znam da je Kuzma jednom prilikom poslao tamo su se rodili, predstavnike poznate IT kompanije, koji su doneli svoj proizvod, ali sa već sastavljenim tekstom. Kao, "da se novinari ne muče". Od mene respekt, pa makar ono što posle skucaju sami nema veze sa životom (često nema ni njegova kolumna, ali da je zabavna, jeste).