Prijava
   

Mišija rupa

Najtajanstvenije i najskrovitije mesto na planeti. Nepoznanica takvih razmera da postoji više informacija o i putokaza za pronalaženje mitske Šangri La ili čak Svetog Grala nego što ih postoji o mišijoj rupi.
Poznata je po tome što su se u nju, svojevremeno, sakrili poznati državnici, diktatori, tirani, mafijaši, proneverioci a bogami u pokoji pravednik.
Za neke od njih se, od momenta kada su se spustili noseve na nižu nadmorsku visinu, nikada više nije ni čulo, dok su neki, s druge strane, puno kasnije hvatani i lovljeni po vozilima javnog prevoza.
Poneka skupocenost, umetnina je takođe s vremena na vreme pronalazila svoj put do mišije rupe, pa tako i Da Vinčijeva Mona Liza.
Istorijski gledano, bilo je čak i priča da su se cele nacije i države sakrivale u posebno dizajnirane i u tu svrhu izgrađene mišije rupe, pod naletom osetno jačeg vojnog aparata, no biće da je tu u pitanju čista simbolika i metafora za kukavičluk gigantskih proporcija.

Prim. aut. - U mišijoj rupi zapravo nema miševa. Tamošnji stanari su isuviše pedantni i higijenski osvešteni.

Komentari

jako lepo objašnjeno,onako...pismeno baš.+++

Хвала теби што си прочитала. И са тим бих био задовољан :)

zaintrigirao me naslov,a čitanje posle samo klizi...i to ti je kompliment kad glatko ide čitanje,prosto da ne zapneš nigde...

Знам на шта мислиш, у ту сврху сам и вршио још неке преправке.

da pročitam opet?ajde...

Vrhunski skor svakako.