Prijava
   

moderno prosjacenje

Pod firmom pomoci deci, izbeglicama, bolesnima, nesrecnima, Srbima sa Kosova, zivotinjama ili slicno, izvlaci se novac na javnim prometnim mestima. U Bgu je to pocetak Knez Mihajlove i okolina Trga Slobode.
Princip je da te startuju nasmejane devojke,i prvo te zadrze da ne nastavis da hodas pitanjem tipa -Da li mogu nesto da te/Vas pitam?
Ko se upeca na to sto vec i jeste pitanje,stace i onda ce mu biti ponudjena neka brosura koja je sarenih privlacnih boja i dizajna,i princip je da kupovinom toga,sto kosta po principu dobrovoljnog priloga i to,daj sta das,al da bude vise od 100din, jer, ko to danas nema tricavih 100din (smisljena replika kojom gadjaju sujetu.)
Zrtve su obicno mladje i starije osobe,a pozeljno je da budu u paru,kako bi ih bilo blam jedne od druge,da nemaju 100din.

Umesto primera neverica da te, uglavnom devojke,koje su do najsitnijih detalja instruisali prosjak-biznismeni, ne kapiraju sistem,ni zasto moraju da se guzice i smeskaju i odradjuju po zadatom sablonu,vec naivno veruju da u humanitarne svrhe ide 90%,a ostalo je njihov honorar,a cak neke i volontiraju(volovice)

Cast izuzecima kojih verujem da ima,kao kad je bilo koji oblik humanitarnih akcija u pitanju,al bojim se da se iz aviona vidi kad je sve u stvari sarena laza!