Prijava
   

Moderno vaspitanje

Teško je kad je vaspitanje dodeljeno televiziji, naročito, ako je ta uloga prepuštena Grandu i Magazin In-u, uz pokoji relaks uz „Seks i grad“. Tamo nepoznate reči uvek dobiju neko novo, propagandno značenje, pogrešno izvučeno iz nekog desetog konteksta, školski primer pogrešne indukcije i dedukcije. Pri tom su mediji potpuno oslobođenji odgovornosti za razvoj mišljenja šireg auditorijuma, jer se tu zapravo mišljenje i ne razvija, već se sve kreće po jednoj teškoj inerciji.

Neko je Stoju u medijima nazvao jakom i emancipovanom ženom, jer se ne stidi da ispolji svoju seksualnost i otvoreno peva “Da li si za sex?”. To se svidelo nekim curama (čak ne moraju da budu klinke!), zajedno sa rečima dotične pesme, koja valjda seks oslobađa iz okvira patrijarhalnog tabua, koje im je nametnulo njihovo porodično okruženje (jer u većini srpskih porodica seksualno vaspitanje ne postoji). E sad, pošto one hoće da budu „emancipovane“ (iako nemaju pojma šta to u stvari znači, ali zvuči nekako kul), one nabace neki oštrokondžast pogled, provokativnu garderobu, na faci našminkaju "ne jebavam ni dva posto" stav i krenu u grad. Onda zabodu neki šank ili separe, jer po „narodnim pesmama“ tamo sede jake žene zmije, piju viski sa ledom, i čekaju trenutak da se obistini Stojin moto „... da još jednu popiju na eks ...“. Onda sledi smuvavanje sa tipom koga već duže vreme one merkaju i sanjaju, koji je u momentu paralize od alkohola poprilično redukovao svoju selektivnost. Na njegovo insistiranje, „emancipovane“ cure ne koriste kondom, (najverovatnije ga niko od aktera nije ni imao). E, ujutru, bude „glavobolja od vina“, a za dva meseca glavobolja i mučnina zbog zakasnele menstruacije. Onda sledi ili još jedno „emancipovano“ rešenje u vidu abortusa, ili sam vrhunac „emancipacije“ u vidu vraćanja kući, kod buduće babe i dede, da zajedno podižu to nesretno žgepče.

Komentari

Tako je, a ne ono "Seka je ziljavuša, a Stoja je namiguša, grobovi su, al' bih ih pocepao".

msm da se ovo sprema za def dana :) pritajen hejt I like it :P

+
ja sam ovo za Stoju jos ranije primetio...evo dokaza:
http://vukajlija.com/forum/teme/262?strana=4
inace to je jedan od mojih omiljenih citata...sad cekam da Mina Kostic otpeva: "Pusim kurac!", i da kupim majcu sa njenim likom i natpisom:
"Mina, napravi mi ajvar!"

Hahahaha, Vlajko, kakav citat :))
Biće vama super kad Mina izbaci tu pesmu :). Da joj napišeš ti neko pismo, a :D?

Obavezno, draga Euglena...bez Mine mi je zivot nepotpun :)

Ovo bi trebalo da bude defka dana...

Hvala, Vlajko, dušo :). A Mina mi je u komšiluku, pa ako ti treba neka veza, javi, da sredimo nešto ;)

A to što bi trebalo... nije važno :D

Euglena, dušo :) Kontaktiracu te cim, doticna objavi pesmu gorepomenutog naslova :)

Znaci, imamo dogovor...

Dogovoreno, Vlajko... ;)