Prijava
   

Moja poruka šefu štaba civilne zaštite Borivoju Radiću

Ovim putem samo bih lično da se zahvalim šefu štaba civilne zaštite Borivoju Radiću što je valjano vršio svoj posao za vreme bombardovanja u Kragujevcu, upozoravao na štetnost bombi i da se lepe prozori i otvaraju, narandže da se dele pravedno. Još su mi njegove debele obrve i mio staračko komunjarski lik ostali urezani u detinju živu maštu a i viđam ga neki put po ulicama grada, živ je i šeta nekud. Mislim da je bio u nekoj kombi stranci tipa Građanski savez Srbije ili još manjoj ali to samo potvrđuje da ga pare nisu zanimale nego samo civilna zaštita, gas maska i atomska skloništa da pročisti, lično je insistirao da žena dolazi dva put nedeljno u sklonište u našoj školi i da sklonište čisti, da mazi paprat i fikus i da vetri koliko se vetriti, u skloništu, može. To je za mene čovek, to je šef, to je sekretar, brinulac i zbrinjavator malih ljudi, kosovara, cigana i malih stvari, svima dostupan, ne kvari se, i jeftin je a i dalje šeta ulicama sam bez telohranitelja al to sam reko već da šeta i da ga viđam.
Dakle sam šeta bez ikoga i svi mu dobro žele ko Alfred Džonatan Kvak svuda gradom brodi kopnom i po vodi mada mi neku vodu nemamo, al to je za mene čovek a ne neki daleki crnac, Portugalac ili tako neko ko samo laže a nema dodir sa stvarnim svetom i sa malim ljudima, kosovarima ciganima i malim stvarima, za mene su svi ti sekretari samo varijante mis sveta, muške kurve, žele mir u svetu a ništa ne rade da se nešto poboljša u svetu.
Boro Munjo izvoli kad god oćeš na rakijicu jedino nemoj ko svaka gnjida penzionerska da zapucaš u sedam ujutru ili u podne ili tako pre 2.

Zapratite molim vas Borivoja Radića šefa štaba civline zaštite on je običan mali čovek ali veliki ŠEF štaba civlne zaštite i velik čovek.

Komentari

na stranu činjenica da si totalno avangardno odradio ovu defku, mnogo mi se dopada što pišeš Andrićevim stilom bez gubitka jasnoće u tekstu

što bi rekao naš narod, ojeb'o si ovu defku :)

Još kod naslova sam znala da si ti, dala plus, a sad ću da čitam :)

ha ha brus što bi reko ovdašnji pisac jedan: to samo ja i andrić pa ja i andrić :)

ne šalim se, nije lako isterati dugu rečenicu bez gubitka smisla

Ojebalo, nego šta. Mora patrik.

Jbt. Podseti me na izvesnog lika što je za vreme bombardovanja u mojoj varošici javljao rezultate noćnih aktivnosti, mrskog nam okupatora.
Jedan maleni gmaz, ćelav, sa ogromnim pepeljarama koje su mu zaklanjale pola rošovog lica. I na sve to piskav glasić kastrata. Brus ce znati o kome pričam.

ih, ja se napio za rođendan polovinom marta i u oktobru na priču o bombardovanju pitao ljude "A jel' već počelo ili će tek da počne" :)

I ti sad umesto da ga prepustis reci zaborava, ovekovecio si ga u ovako dobroj defki. Coveka koji je do 55-te gurao biciklu, a sa dolaskom na vlast uleteo u NOVU dvaes godina staru zastavu 128, koja je na leru radila na 2500 obrtaja. Ni da krade nije umeo...
Svaka cast inacr!

Ovo šef štaba civilne zaštite mi zauvek u pameti, to mi nešto smešno oduvek bilo, moro sam jednom da ostavim trag o tome

to biste ti il mile mogli tako neke stariej kg likove zanimljive da obradite

Živela Skloništa Srbije!

Srbija je jedno veliko sklonište mortisha - nagrađeni aforizam na skupu aforističara u Plovdivu

Ahahah ladno Agilni zapratio Boru! E to je znak da je moja misija uspešna