Prijava
   

Moja svadba će biti sa stilom

Koliko god društvo htelo da se integriše, što se kaže, u duhu zapadnih vrednosti, neke stvari, naročito one integrisane u genima, ne mogu se promeniti. Vekovi zaostajanja za normalnim svetom, doveli su do toga da neke promene kod modernog Srbina nisu izvodljive. Koliko god pokušavao da sluša Šopena, impresionizam je nešto prema čemu je njegov DNK stvorio odbojnost. I da ode negde na Zapad, koliko god urban bio, deo njega će uvek pronaći sebe u onoj "A selo je moje cela Šumadija", ili koji već pedalj rodne grude.

Elem, uz sahranu, najsvetiji praznik klerikalnih Srba je svadba. U suštini, za Srbina nije svadba bez 500 duša među gostima. Nema Šopena na pravoj srpskoj hipermrsnoj i hiperraskošnoj svadbi, koliko god neko to pokušavao ubaciti. Ma koliko se trudio i pokušavao, spoljašnji uticaji su uvek jači od želje pojedinca da se venča bez legija ćaletove i kevine rodbine iz Bosanske Dubice, babine sestre iz Platičeva i tetke iz Rume. Bez obzira na trud, ne mogu lignje i dagnje zameniti plodove Svetog tora srpskog seljaka i sveže narendanog rena za tu priliku. Jebi ga, ako 'oćeš da se ženiš incognito, beži za Las Vegas.

Moja svadba će biti sa stilom! Aha, kako da ne!

'Ej, Jocko, gde si, čoveče? Primili smo pozivnice, baš mi drago da ste najzad odlučili da se uzmete! E, a već sam spremio koje ću pesme naručiti, ima pičvajz da napravimo!

- Moram ti reći, neće to biti kako si zamislio. Svadba će biti sa stilom. Sviraće Marijini prijatelji iz filharmonije i već su oni napravili muzičku listu, tako da se to neće menjati!

E, ne seri, bre! Što si takav partibrejker, već smo sredili da Ljuba Lukić peva, a ti našao da sviraš nekoj stvari! Nemoj da te neko čuje, smejaće ti se!

Komentari

Ja sve kapiram da hoće da se u svatovima vozi u Fijatu +

Ja mislio da će biti motorke u pozadini +

To sad svi počeli da kenjaju kako će se venčati sa stilom, bez pevaljke i četničkih pesama! Mis'im, jeboteeee!

P.S. Imam vezu da mi Ljuba Lukić zapeva na svadbi i to moju omiljenu pesmu, lolo!

Vlaška crna svadba je nenadjebiva.

Plus ovdje.

Još ako je prošnja bila takva...nema se druge! :)

+++

Je li, skladatelju, ima li nešto da nisi definisao? :D

Jebo ga ti provirone, gledaj da ne definišeš pojave u društvu, nego lupaj gluposti, ko ja. Sigurno ćeš na kraju imati 70% onih koje će obrisati ondulatori, 70% da već imaju, i 70% uspješnih.

U, 'leba ti, mnogo to statistike za mene!

Je li, skladatelju, ima li nešto da nisi definisao?

Ima. Ostani i budi svedok :)

Јебеш свадбе без народњака и лумповања.... +

Poslednja rečenica objasnila suštinu.

Ako filharmonija ume d'odsvira od Baje Malog Knindže "Kad sam bio mali", onda neka svira lolo
+

Ово је створено за насловну. +++