Prijava
   

Monah sa lopatom

Sinonim za ekstremni primer pogrešnog odabira zanimanja u Srbiji. Kada neko ko je rodjen da bude komunalni gladiator ili inkvizitor-čistač snega odluči da posveti život Bogu pre ili kasnije mora da uzme lopatu u svoje ruke i na smrt nekoga isprebija. Blaži oblici ove pojave su: lekari koji pored Hipokratove zakletve kvalitet svoje intervencije vrše na osnovu kvaliteta viskija koji dobiju; policajci koji biju, ubijaju i pale svoj narod umesto da ga štite; političari za koje komentar nije ni potreban, homoseksualci koji imaju ženu i decu... Ako se osećaš kao: zec, vilenjak ili betmen potrudi se da to i budeš. Nemoj da nam uzimaš pare, da nas biješ i da nam na kvarno gledaš u bulju i posle da otvaraš šampanjac.

Komentari

Јбт који кобјасн. Плус и кокарда. Додуше, не слажем се са овом нашом предрасудом да је онај пандур из Џандармерије тек тако убио Стевицу и Милојицу који су били побожни младићи, преводили бакице преко улице и гајили цвеће. Не кажем да је то у реду, али дај да испитамо ствар, па да онда причамо о ``младићима``.

pa, brate, znao sam lično Milojicu ili Radojicu. Jedan od njih mi je popravio telefon, upravo ovaj sa kog sam napisao ovu defku. Ne znam da l' smem da napišem ovo, da ne popijem još jedan ban. Jer sam nov ovde, pa me banuju ne znam ni ja zbog čega. U svakom slučaju hvala granjka, pogledao sam te malo i cenim da si baš intelektualan dečko.

Fali "j" u "gladiJator. Osim toga, ovoj defki ništa ne fali. lep +

pa pišem, batice, sa telefona i uglavnom pijan... udjem malo pogledam I napišem šta mi padne na pamet. Nisam ja ozbiljan autor, al' polako se navlačim.

имаш шта да кежеш, пиши.

e ovo sam napisao sa namerom da prozivam modove. da u primeru napišem: neimenovani modu, koji me banuješ i brišeš mi definicije, stoji ti titula ko monahu lopata. i provalim da je to dečija bolest (vrv taj bolje od mene zna što to radi) al svidja mi se što sam provukao poruku o ljudskim pravima, a još niko me nije ishejtovao.

Ја да сам интелектуалан децхко како кажеш, сигурно не бих био овде, јел тако? Љуби тебе чика Грањка, мани се прозивања модоводовода, само ти ради свој посао и ако ти обришу неку дефку за коју оцениш да вреди, а ти мало искулирај, па је понови кроз месец дана. Ја сам тако побрао највише плусОва, ако ме разумеш. А ако ме не разумеш, ево ти превод: TO što ti neki modernista obriše definiciju za koju misli da je samo glupa kašičica bez izgleda za budućnost, nikako ne znači da drugi modernista neće isto to pustiti da živi i razvije se u jednu divnu, lepu lopatu za iznošenje govana, narkomana, djubreta, cementa, peska itd. itd.

ПС. Како да те хејтујемо за људска права када си толико ретро? Сада су популарна геј и Ром права, а не људска.

ПСС. Да се не наљуте неки гејосексуалци и Ромулијанци, дужан сам објашњење - за њих не важе људска права, већ надљудска, будући да се први размножавају упркос томе што су истог пола, а други да опстају упркос томе што живе у најгорим условима за вегетацију свих облика живих бића.

Ma svi prolaze kroz to banovanje, brisanje i tako ta sranja. Normalna stvar.

Najbolje je da monah sa lopatom leči od gramzivosti alavog doktora, doktor da naplati kaznu panduru, a pandur da posavetuje pedera da se lati žena, peder da se zaljubi u političarku, a ona da se ispovedi monahu koji je amputirao sebi lopatu.