Prijava
   

Mornarsko odelo

Notorni odevni fetiš majki i baba. Njihova radost kada dete obuku u uštirkanu plavo-belu bluzu sa četvrtastim okovratnikom graniči se sa euforijom povodom oslobađajuće presude Kasandri, izlaska novog Tajda sa ekstraktom malajskog bisera ili katarzom pogađanja tačnog odgovora u Žikinim pitalicama. Mornarče se nalicka i pokazuje široj familiji, grupiše se uz druge primerke, komentariše i fotografiše.

Skoro svako ima sliku u nekoj varijanti mornarskog ruha, a običaj datira još iz davnina, o čemu svedoče požutele fotke predaka u popajevskom autfitu. Zbog ovakve dugotrajne prakse, pravi mornari u uniformama nam izgledaju kao prerasli klipanderi, kojima samo fali lizalica veličine stonoteniskog reketa u ruci i praćka u džepu.

Uzroci ovog modnog kurioziteta leže u usađenom patrijarhalnom majnd-setu poštovanja kulta uniforme sa jedne strane i neodoljivoj potrebi da se bespomoćni potomak koristi mesto lutke, sa druge strane. Jerbo su matorci tako u mogućnosti.

- Mamaaa, zašto opet oblačim ovo glupo odelo?
- To je mornarsko, vidi kako si meden u njemu. I bata-Rajko ima isto takvo.
-Deda kaže da bata-Rajka oblače ko peška. A šta je to peško?
- Pusti ti tu pijanicu. Ovakvo odelo nose prave momčine, što plove morima i okeanima. Anđooo, dođi da ga vidiš kako je sladak!
-Ali, mama, ja nikada nisam bio na moru!
- Pa? NIKAD NISI BIO NI U GOTAMU, A PROKUKAO SI DA TI KUPIM BETMENOV KOSTIM!! Stavi tu šapku i ćuder više! Anđooo, ponesi i fotoaparat, sav je ko šećer, da slikujemo!

Komentari

Pobeda! Ti si definitvno autor vredan pažnje, pošto definišeš raznolike teme koje su više ili manje bliske ljudima koji posećuju sajt.

Hvala lepo, zyclone.

kakav primer, hahaha
+++

Pobeda! Ti si definitvno autor vredan pažnje, pošto definišeš raznolike teme koje su više ili manje bliske ljudima koji posećuju sajt.

Hahah kakvo je to bilo vreme vidim

Šta hoćeš da kažeš? Jedino što tebe povezuje sa ovom definicijom jest fakt da nijedan tvoj izasraj nije kraći od dužine ove definicije, što se tiče dodirnih tačaka sa njenim kvalitetom, one jednostavno ne postoje. Ti jebeno nisi autor uopšte. Ona tvoja govna mogu da svare samo ti i oni koji te tapšu po ramenu, valjda iz sažaljenja jer si debilčina ortodoksna, ne znam koji bi drugi valjan razlog bio, a da nije usko povezan sa mentalnim bolestima jbg