Prijava
   

Motriću na tebe

Od momenta izgovaranja ove preteće poruke oko tebe stvara se paranoični krug špijunskih konekcija koje su spremne da slede svaki tvoj korak. Do srži je uteran strah u tvoje kosti da se budiš noću znojav i sa jakom aritmijom, a još i sve oko sebe uvodiš u paranoju da moraš paziti kako jedeš, a kamoli nešto drugo. Postepeno gubiš prijatelje, stvaraš šizofrene slike muka koje te čekaju, ako napraviš bar jedan pogrešan korak. Hladno oko Velikog brata konstantno vreba tvoj hod po ivici i samo čeka da te obori.

Praktično tebi se neće ništa desiti sem opomene koja će u tvojoj glavi smisliti pregršt priča koje te teraju na umišljanje teorija zavera i pažnju prilikom raznih svakodnevnih navika. Izraz se koristi kao upućivanje opomene na indolentno ponašanje.

A: Ljudi uveče kada ležete spustite roletne ne mora niko da vidi šta radimo, ipak su mi rekli da će motriti na mene.
B: Alo, čoveče nemoj umišljati, to je bilo rečeno čisto kao opomena. Sada svi treba da hodamo na prstima, nema taj preča posla nego nas da vreba.
A: Nemoj da se šalite, ja sam i put do škole promenio, neću starim stazama, nije to za šalu.
B: Mali nemoj da palamudiš, nego obrati pažnju na ponašanje ispade da će tebe sada da juri Rihard Zorge, ti si neka veličina. Ne padaj tetrebu u paranoju.

Komentari