Prijava
   

Mukotrpan posao

Ono što nas čeka ako budemo učili ko majmuni.

Posle završene osnovne škole,srednje škole i fakulteta sa savršenim ocenama Petar Petrović je dobio posao na konkursu za radno mesto u manjoj firmi....

Prva nedelja: Javlja se sa osmehom novim kolegama, dobija gomilu predmeta koji trebaju da budu sredjeni, ispisani i sakriveni od očiju direktora. Na pauzama za kafu upoznaje neke super likove koji ga baš gotive. Direktor se rukuje sa njim kad god ga vidi. Kad dodje kući u petak, žena ga čeka sva srećna sa katalogom predstava za taj vikend. Za vikend odlazi sa ženom u pozorište.

Druga nedelja: Javlja se sa osmehom kolegama, dobija još gomilu predmeta za sređivanje i skrivanje, na pauzama za kafu priča o pozorištu i kakvu je predstavu gledao za vikend. Direktor mu se uvek sa osmehom javlja. Kad dodje kući u petak žena ga čeka sa katalogom predstava za taj vikend. Za vikend odlazi sa ženom u pozorište.

Treća nedelja: Javlja se sa osmehom kolegama,dobija još predmeta koji trebaju da se sakriju od direktora. Na pauzama za kafu priča o pozorištu i kakvu je predstavu gledao za vikend. Direktor mu se javlja kad god ga vidi. Kad dodje kući u petak žena ga čeka sva srećna sa TV programom za taj vikend. Za vikend ostaje kući sa ženom.

Peta nedelja: Javlja se kolegama, odmah grabi još predmeta za skrivanje od direktora koje on krije u svom ormanu. Na pauzama za kafu priča o svom seksualnom životu i kolege ga zovu na izlazak u grad za vikend. Direktor ga nije primetio dva puta. Kad dodje kući u petak žena ga čeka sva srećna sa katalogom predstava za taj vikend ali on odlazi sa kolegama u provod,dolazi kući u jutarnjim satima.

Deveta nedelja: Malo mu je pao imuni sistem od provoda prošlog vikenda. Jedva uzima predmete za bacanje, psuje sve živo i mrtvo i stavlja predmete u skoro pun orman. Na pauzama za kafu samo pije i ćuti. Direktor ga video samo kad je dolazio na posao. Dolazi kuči mrtav umoran i istresa se na ženi jer ga je pitala kako je bilo na poslu. Odlučuje da se ne brija.

Petnaesta nedelja: Kasni na posao već 3 nedelje svaki dan. Čim dobije predmete za skrivanje nosi ih iza zgrade preduzeća i pali ih. Na pauzama za kafu spava. Direktor se raspituje po firmi ko je on jer ga ne poznaje. Kad dodje kući u petak kolje ženu jer ga je pitala da li je raspoložen za malo igre u krevetu. Leš zakopava iza kuće. Odlučuje da se ni ove nedelje ne okupa.

Poslednja nedelja: Dolazi pred sam kraj radnog vremena u izflekanoj majici jer nema ko da je opere. Duge kose i brade kreće da psuje kao da je izašao iz džungle. Radnici pokazuju na njega govoreći da je on izgubio sve predmete. Doktori iz ludnice ga hvataju i vode... Tamo provodi ostatak života.