Muškarac prinuđen da kuva

Bata Sale 2009-08-12 12:42:48 +0000

Ovo se odnosi samo na one koji ne vole i/ili ne znaju a moraju da kuvaju jer nema ko drugi. U pitanju su iskreni pater familias-i i "mačo" muškarci koji su navikli da im mame ili supruge/devojke kuvaju (i naravno obavezno zakeraju što nije slano, ljuto, reš i sl.). Kada su, zbog odsustva osobe inače zadužene za kuvanje, primorani da to rade sami, nastaju ozbiljne frustracije koje se ispoljavaju napadima nekontrolisanog besa i agresije prema slučajnim prolaznicima i kuhinjom koja liči na Hirošimu dan posle. Ipak, po povratku osobe (najčešće ženskog pola) koja inače kuva, nekoliko dana više cene njen trud i rad. Naravno, to posle "izvetri" do sledeće prilike.

Idealan primer je moj ćale. Keva otišla u Bosnu da poseti moju babu, buraz i ja već odavno ne živimo sa njima. Pre neki dan dođem da ga obiđem i on se ponudi da nam isprži jaja i suvi vrat za klopu, valjda da bi zadovoljio ego i pokazao sinu da "može sam". E to kuvanje i "može sam" izgledalo je ovako (zamislite čoveka u bermudama i potkošulji sa hardcore sarajevskim akcentom):

-Ufffff gdje je sad tiganj, oca mu je*emm? Kako ta žena ne može da drži stvari na očiglednom mjestu?
-Ćale, probaj u komodi ispod sudopere.
-Evo, je*o ga otac. Sa'ću ja, hajd' ti postavi sto.
3 minuta kasnije:
-Uh je*em ti masnoću sav se ispržih. JOJ!!! Je*emm ti...
Ispušta jaje i ono se razbija...
-E mašala, bravo. Samo mi je još ovo s*anje falilo. Sale, jel' znaš gdje je krpa za pod?
-Otkud znam čoveče...
-Ma jah'. Ništa ti ne znaš. Koji sam te ku*ac pravio...
2 minuta kasnije:
-Puče žumance... E JE*EM TI SUNCE ZAR ME DANAS BAŠ NIŠTA NEĆE? GDJE JE SO? KAKO OVA ŽENA... a evo je. SINE, HOĆEŠ JAJA VIŠE REŠ ILI ONAKO?
-Svejedno mi je, ćale.
-Dobro samo pitam, što se odmah ljutiš?
-Ne ljutim se.
-UFFFF!
Provali njihovog mačora koji mirno sedi pored vrata i posmatra ga:
-ŠTA TI SADA HOĆEŠ JE*O TE PEJGAMBER NEZASITI?!? ŠTA ME GLEDAŠ?!? DAO SAM TI DA JEDEŠ!!! OHANI MALO!!! VIDI TI GUZICE K'O STALJINOVA DRŽAVA!!!
Mačor ga zbunjeno gleda, on istresa klopu u tanjir. Klopa baš i ne izgleda "najsrećnije".
-Je*aji ga, malo je zagorilo, al' šta da mu radim ja sad? Hoćeš da ti napravim salatu?
-Neka ćale, ne treba.

6
28 : 0
  1. Plus ko Staljinova država!

  2. Mi našem ne damo ni salatu da pravi, za dobro svih nas. ;)
    Al mi je ovo poznato...

  3. Odlična, Bato... mada moj ćale živi sam, pa je prinuđen da kuva, ali do sada se uhodao. Verovatno je morao da prođe kroz ovakvu fazu :-)

  4. + Вјешто испричано.

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.