Prijava
   

Muški peškir

Ne, nije pleonazam. Zaista je u pitanju peškir. Ne "peškir" peškir, već peškir, komad vodoupijajuće tkanine pravougaonog oblika, peškir.
Elem, semantika na stranu, muški peškir je zaista posebna vrsta peškira. Muški peškir postoji samo u muškim bojama. Dakle, u crnoj, plavoj i zelenoj. Izuzetno i beloj, ali čistoj beloj, ne u onim pastelnim, da se tako duhovito izrazim, peškirskim varijacijama bele.
Dalje, muški peškir se ne tretira omekšivačem. Zapravo, pravi muški peškir se ne tretira ničim drugim do nežnim ženskim rukama, što opet isključuje pranje u veš mašini.
Muški peškir treba da bude grub kao i trodnevna muška brada, da se sa njim postupa odmereno i pažljivo. Da bude u stanju da ti zguli kožu sa leđa ako pokušaš da se osušiš na bilo koji drugi način sem na natenane, ali i da ti grije slabine dok se njime ogrnut ležerno šetaš po gajbi.
Muški peškir predstavlja odraz muškarčeve ličnosti. Nežan je ako sa njim postupaš kako treba, opasan ako ga ne shvatiš ozbiljno.
Treba da bude jak i izdržljiv. K'o leviske. Da ga dva tovarna konja razvlače na zapad i istok, a da mu ništa ne bude.
Da ga nikada ne možeš do kraja iscediti, pa bio ti i regionalni prvak u paljenju indijanske vatre.

I treba da grebe!

Komentari

Хвала што си тражио савет! ПЛУС!!!

I od mene :) Moje nežno lice jednom je upotrebilo muški peškir. Jednom.

Свако од нас је у свом животу имао пешкир коју му је нешто значио. И ти катија, вероватно :)
Живели пешкири!

Ahaaaa :lampica:
Nikako mi nije bilo jasno zašto mi dečko uvek traži "grublji" peškir... Mislila sam samo da ipak nisam upoznala sve njegove mračne strane... :]

konacno jedna dobra... sve citam neke gluposti iii... svaka cas'... +

Хвала, било ми је задовољство написати ово.

Muški peškir se ne tretira omekšivačem nego se stavlja štirak! Hahaha +

Neke blesave stvari mi padaju na pamet i onda vidim da i nisu toliko blesave, u stvari makar da još nekome padaju na pamet. +