Prijava
   

Nacionalista/Patriota

Veoma teski pojmovi za definisanje. Nacionalista, je po pravilu covek koji je fanatican u pogledu svoje nacionalnosti, svojih shvatanja, on je u pravu, on je tako u pravu i spreman je na sve da tebe, nevernika, ubedi u to.... Na "Vuki", poznatiji su pod imenom "PatriJote".
Patriota (Bez j) je covek koji voli svoju zemlju, i spreman je na mnogo toga za nju, ali ipak, dok ne dodje vreme za delovanje, on ostaje tih. Danas, to nije slucaj, ako nekome kazem, da volim majcicu Srbiju, prozvace me nacionalistom, koljacem, ubicom, itd... Ako neki tamo Amer kaze da je Amerika najbolja zemlja na svetu, da su Amerikanci najbolji ljudi na svetu, da su svi glupi, primitivni, bezvredni, on ce biti deklarisan kao PATRIOTA. Paradoks? Da, ogroman. Ali mocni nam odredjuju znacenje izraza, kroje sudbinu. Tako je bilo, tako ce i biti...

-Zdravo, zovem se Jovan, dolazim iz Srbije, i volim svoju zemlju...
Gomila :UAAAAAAAAAAA!!! NACIONALISTO!!!!

-Zdravo, ja sam Dzon, ja sam all great American... Amerika, to je najbolja zemlja na svetu, Amerikanci su najbolji ljudi, i ja cu da idem da ubijam govna koja ne dozvoljavaju demokratiju tamo u pizdu materinu, i ponosno poginem za VELIKU AMERIKU!!!
Gomila : Ti si ponos svoje zemlje decko! Bravo, pravi patriota!!!

Komentari

Nacionalista, je po pravilu covek koji mrzi pripadnike drugih nacionalnosti, dok pripadnike svoje nacionalnosti uzdize do zvezda.

Ovo što si opisao je šovinista, ne nacionalista.

Danas je u Srbiji najteže biti Srbin. +

@ pampers - pa, i nije. Meni je lako biti Srbin i ovde u Srbiji, i van Srbije. Teško je biti čovek kada vidiš kakvih govana ima.

Najteže, u smislu - ima najmanja prava.
A za ovo drugo si apsolutno u pravu.

@ paracinacusvedske - nije da Srbi imaju najmanja prava - niko POŠTEN ih nema. Radnici preko omladinske, trudnice, diplomirani studenti, (dodati po želji).
Bilo da si Srbin, Rom, Liliputanac, strejt, homoseksualac, troglava aždaja, ako si pošten i nisi seronja i nećeš da dozvoliš da te jaše neko - ti si ga ispušio sa pravima.

Jedan moj bivši poslodavac (ok lik) je jednom prilikom rekao: "Danas nije sramota ukrasti, danas je sramota zaraditi!" Bio je tako jebeno u pravu. Jebeš ti sve.

Ovih 1000 homoseksualaca koji su paradirali, oni su dobili kintu. Ostali homoseksualci žive isto kao i svi mi koji pošteno zarađujemo svoj dinar. Jebiga.

+ za defku i za ZyclonA