Prijava
   

Napravio sam ja njega, ne on mene

Izraz kojim matorac ubeđuje kolegu da je on u pravu, a ne njegov sin, iako neretko nije.

Ajmo po crep da skoknemo odmah dok nas ima.
Čuješ, reče tvoj mali da utovarimo ovaj šut, pa posle da idemo po crep.
Ma idemo bre odmah, napravio sam ja njega ne on mene!
Ajde dobro nemoj da mi dramiš tu ko b92 !

Komentari

e,ne kapiram baš najbolje primer. malo grubo napsiano?

Израз којим маторац убеђује колегу да је он у праву, а не његов син, иако неретко није.

Ovo mi je majndfak kao onaj dijalog iz španskih serija, sa majkom ćerkom, švalerkom, dečkom, mužem i bratom, a u prostoriji su 2 - 3 osobe.

Elem, da raščlanimo na proste činioce. Matorac ima sina. Matorac ima kolegu. Kolega i matorac bleje zajedno, sudeći po primeru, verovatno na poslu. Ali kakve kurčeve veze ima sin sa tim?

Ајмо по цреп да скокнемо одмах док нас има.
Чујеш, рече твој мали да утоваримо овај шут, па после да
идемо по цреп.
Ма идемо бре одмах, направио сам ја њега не он мене!
Ајде добро немој да ми драмиш ту ко б92 !

Ima ih trojica? Matorac predlaže da idu po crep? A mali ladi jaja i naređuje ima da prvo utovare šut pa onda idu po crep? I onda matorac lupa šakom o sto i radi šta on hoće?
A sad zašto je tu sin bio u pravu?
Zašto matorac nije bio u pravu? I koja je jebena razlika da li će prvo da utovaruju šut ili da idu po crep?

Покушај да скапираш ово. Окупљена лица раде одређени посао, син први долази и говори о распореду послова, након што он одлази долази његов отац који убија тај распоред и саопштава нови не знајући да је његов син ишта пре тога њима саопштио. Колега, односно један од присутних ликова говори да је његов син преложио баш супротно. Након што то чује он се нервира (не толико због распореда послова који је крајње небитан, већ због утиска да га његов син замењује на месту шефа стога пизди).. Наређује да се ради по његовом, на што му одговарају да се се опусти..
Што се тиче да ли је у праву или није.. Он може а не мора бити у праву, зато сам написао неретко јер ипак некад дешава. У примеру сам дао ситуацију у којој је потпуно свеједно како ће се урадити тако да нико није погрешио, али је пак сјајан пример за употребу ове фразе.