Prijava
   

Natezanje sa konobarom

Bitka koja se vodi od početka vremena još od prvog bircuza u kamenom dobu pa preko krčmi srednjeg veka pa sve do modernog kafića. Veći uzročnici tuča od skinsa, nacionalista, gej parade i huligana zajedno. Svojim ponašanjem zaslužili su svaku pijanu budalu koja pravi lom, svakog lika koji istovara svoj đubar iz meka po plaži, svaki neplaćeni račun. Ako spadate u u njihovu ciljnu grupu koju voli da pelješe (pijani ste, drogirani, stranac ili gastarbajter) otvorite oči širom otvorene, koliko je to uopše moguće onako pijani i izdrogirani ko bulje.

Komentari

Super je! U omiljene i +!

Odlična. Ove koje si opisao su bruka za zanat. Zbog takvih sam često, u svojim konobarskim danima, plaćao "ceh". Jbg, koleginica za dobrom dušom nabudži račun, a ja sutra em ne dobijem bakšiš, em budem na tapetu iako ne'am pojma o čemu se radi.

Plus, naravno i nikako drugačije.

ja počeo letos da radim u šanku. I lepo mi je ima i dobrih likova, ali su svi smradine što se tiče posla. Samo nešto zahtevaju, smaraju ko proliv. jel si naručio 5 ceđenjih pomorandži i 3 espresa i 4 piva? onda sačekaj malo jebo ga bog.

Jebale ih ceđene pomorandže! Na svu sreću, nikada ni u jednom jedinom kafiću u kom sam radio (uvek sam birao one manje, koji nisu toliko in/fancy) nisam morao da se jebavam sa tim. Limunade su druga stvar, mnogo su lakše za spravljanje, a ako im udariš ekstra led uvek padne neki bakšiš.

Eh, da - pre jedno 4 godine, došao neki lik i naručio 'ladan frape. Ja mu, naravno, doneo i čašu 'ledene vode koju sam uvek držao u frizu. Čovek se oduševio. Kad je odlazio dao mi je bakšiš od 100 kinti (frape je bio 70 tad). Zamisli!

Ali, tog istog dana sam usluživao skoro 3 sata neke retose (jes' da su popili ihahaj) koji su ispraznili skoro trećinu bureta piva, ali je bakšiš na kraju bio 20 dindži. I non-stop sam im praznio piksle, uvek sam davao druge krigle za pivo,ohlađene (nikada nisam sipao u već iskorišćenu kriglu). Bezobrazluk i šabanizam na najvišem nivou.

dobro, vidim ti si radio u sve u nekom manjem mestu. ja radim baš u fenseraju u šanku gde nas je mimimum troje, a nekad dogura i do 6 u međusmeni. Zamisli temperatiru 30 40 stepeni, 6 ljudi u šanku gomile sudova a narudžbine samo padaju. Koja je to nervoza majko mila.

A definitivno najveći problem je što dolaze klinčadija koja popije 1 nes i par piva i ostane ceo bogovetni dan. Ali bukvalno ceo.

vidim ti si radio sve u manjem mestu*