Prijava
   

Navijačka grupa kao pandan jedne vrste plemena

Poznato je da se svako pleme sastoji od određene grupe ljudi koji veruju u jedan isti ideal i imaju svog vrača i vođu. Pored toga obavezno imaju i ime po kojem su poznati. Veoma su ratoborni, imaju svoje toteme ili fetiše, ne dozvoljavaju upad na sopstvenu teritoriju i za njih sistem primirja nikako ne važi.

Imaju svoje obredne pesme koje pevaju uz bubanj praćene igrom i skakanjem. Koriste određene ratničke ili kultne boje kojima se mažu po telu da bi u većoj meri iskazali vernost. Tačno se znaju svi datumi okupljanja i proslave, kao i trajanje obreda. Ostalo vreme preostaje da se stiču novi članovi spremni za borbu.

Moderno pleme ili navijačka grupa ima svoje ime, ideal za koji život daje, svog vođu i vrača koji u ovom slučaju udara u bubanj. Veoma su ratoborni i negativno orjentisani prema svi navijačkim grupama, tj. brane svoje toteme i fetiše, u ovom slučaju to su zastave. Išarani su trajno po određenim delovima tela, neki čak i po čitavom telu radi boljeg prepoznavanja pripadnosti.

Okupljanje je veoma bučno uz puno dodatnih stimulansa. Imaju svoja obredna mesta, stadione, gde skaču i pevaju pokušavajući da ubrzaju proces žrtvovanja. Jedino što su slabi u igranju...

Komentari

Dajem + jer je zadnja koju mogu da ocjenim pa da ne navučem lošu karmu, iako mi nakon nekih prošlih dođe kao razočarenje.
Ja sam malo subjektivan po pitanju navijača jer sam iz manjeg grada sa gradskim klubom čiji su navijači maksimalno korektni al' dobro.