Prijava
   

Ne more

Ono što se u sve više porodica zaključi kada se očajnički kalkuliše o tome može li se, ipak, nekako na more.

- Babo, babo, moremo li i mi ove godine...
- Ne more sine, nije babo primio plaću od maja. Prošloga.

Komentari

ахахха, неморе се наморе

Diša piše tragedije ko rahmetli Sofokle:D +

život piše romane
ja im nalazim mane lolo

Pišeš retko, al' ti svaka zlatna ++++++++

Добро ти вече, Ебенезеру Скруџе. Ја сам дух твог пријатеља Марлија.. Боба. Марлија. Видиш.. Твој јадни нећак, који даноноћно ради код тебе, вечерас, на Божић, је "калкулисао" да ће славити рођење Исуса Христа, тај дивни, радосни празник, скупа са својом породицом. Али ти си одбио да му даш слободан дан. И зато, вечерас ће те посетити три Духа Божића, да ти изрекну последњу опомену и упозорење, пре него за своју поквареност и шкртичлук, платиш главом. Срећан Божић!

Но, Ебенезеру Скруџе, провешћу те вечерас по читавом православном свету. Хајдемо прво до Минск.. У ствари, ипак ћемо за Верхојанск. Погледај кроз прозор ове уџерице- Муж и жена са дететом ломе чесницу. Хајдемо сада до Кумодрашке. Погледај, клошари, богаљи, пијанци, све сами дисиденти капитализма. Ту је сваком сну и нади одавно речено- збогом. Али радују се, погледај како су срећни док славе Божић, док се радују парчету торте као телепорту који би их одбацио натраг у прошлост и омогућио им да себе обришу из ове сцене. И тиме ти дискретно најавих долазак трећег, Духа Будућности. Срећан ти Божић, Ебенезеру Скруџе!

Погледај сада у будућност, сазнај
како ћеш проводити Божиће који нам тек долазе. Ево, рецимо, пети Божић од овога. Погледај се. Задригао, масан, гроник ти се по земљи вуче. Жена те вара, деца те не воле и не поштују. Најурили су те због мобинга. Погледај десети Божић од овога. Спаваш на перону главне аутобуске, дане проводиш пијан од симексовог шпиритуса. А погледај петнаести.. Снежна дина ти је прекрила бедну хумку. На надгробној плочи стоји твоје име и презиме, без звања, без фотографије. Ха, али макар имаш епитаф, к'о ови буржуји. "Сахрањен о трошку општине". Видиш ли, Ебенезеру Скруџе, видиш ли?! Бојиш ли се?! Наравно да се бојиш! Али још увек ти није касно. Да се промениш. Да промениш Божиће које долазе!

Добро ти Бадње Вече, Ебенезеру Скруџе. Послат сам да ти донесем последњу опомену и подсетим на поруку Три Духа Божића. Обасјај људе око себе као Витлејемска Звезда, и спаси себе и своје долазеће Божиће! Збогом.