Prijava
   

Ne vraća se prazan tanjir

Posledica dobrog narodnog običaja da se novoj snajki donose raznovrsna jela, kolači i ostale đakonije tokom prvih dana braka. Doneseš pun tanjir, sedneš da popiješ kaficu i usput joj ispričaš recept i način pripreme. Usmena tradicija prenošenja mistične i tajne veštine domaće kuhinje.

E sad, ta snajka pamti recepte i pamti koji je čiji tanjir, pa sledećih dana sprema sva ta jela, postavi po malo novog jela na nečiji tanjir i ode da taj tanjir vrati - šireći recepte dalje, a ujedno se hvaleći kako je postala prava domaćica.

- Milovane, dajde jedan tanjir sa te gomile, da spakujem snajki kolače...
- Pa ovo su prljavi tanjiri, gde ćeš na njih?
- Šta me briga, ionako mi ga neće vratiti praznog nego će na njega nabacati neki njen eksperiment, što da ga dvaput perem...

Komentari

Ма знам те бре, знам те! Лололо
+

Što je ti eotfw? Šta prosipaš tu svoju bolesnu filozofiju ođe? Poslije ovo đeca pristojna iz juinačkih kuća treba ovo da čitaju pa da se pomame. Bježi jadan.

Ђес Пазл. Ај ме лајкуј мало, немо си јајо.

Kakvi se tu surovi recepti mogu naučiti....mada izmenjaju se usput ozbiljno. Idi tamo Sovo na temu "Šta ručavate danas"....tamo sam bacio neki lagani recept, "Špagete sa spanaćem i piletinom" onako lajt varijanta :)
+++