Prijava
   

Negovanje dobrih komšijskih odnosa

Redovno održavanje podatnih jebozovnih komšinica.

#1: "Bracika, reci mi keve ti, šta Kizo radi gore stalno na petom? Malo-malo, eto ti njega, prozuji k'o muva bez glave."
#2: "Ma samo ćuti. Vesnin muž često ode na put, pa on tako malo uleti u međuvremenu, ako me razumeš."
#1: "Jeb'o majku, jeste ga ukenjalo! Znači, dečkonja neguje dobre komšijske odnose. Ako!"

Komentari

A posle desetak godina i mnogo dobrih komšijskih odnosa kasnije, dete ode u gimnaziju, i iz biologije nauči da, pošto mu otac i majka imaju plave oči, nema šanse on poseduje braon... A ono komšija, međutim...
Jebemti decu, uvek sve upropaste!
+++

Duše, a šta ako otac i mati imaju plave oči kao posledicu recesivne kombinacije pradedinog gena sa babinim genima? Onda ima dosta šanse da detetu oči budu smeđe - ovaj tvoj primer važi samo kod Islanđana gde su svi u rodu međusobno i uopšte nemaju gen za smeđe :)

Шта се препирете око генетике, једино је овде битно да је дефка добра :)
+

ko se prepire Gavrane, samo dopunjujemo zajebanciju :)

Bruse, koliko ja pamtim, da bi osobe imale plave oči, oba alela moraju biti recesivna (aa, što kažu), tako da bilo kojom kombinacijom je nemoguće dobiti dete sa braon očima, osim ako se poštar sa braon ne umeša. Ovu priču što si ti ispričao će meni moja žena da prodaje kad dobijemo dete sa plavim očima, a i ona i ja imamo braon oči, jer tad već može da radi ona priča se heterozigotima (posedovanje jednog dominantnog i jednog recesivnog alela za boju očiju- Aa) i pominjanje baba i prababa sa plavim očima od kojih vučemo taj recesivni gen. Tad bi trebalo da postoji samo 25% šanse da se dobije dete sa plavim očima, daće bog da guram do četvrtog deteta da bih ostvario šanse.
E sada, ova priča ne važi za zelene oči, i ne bih znao koja važi, možda ti imaš neke informacije? :)

nemam pojma, moje su oči boje lešnika, ženine čisto smeđe, obe ćerke imaju oči boje lešnika iako oboje imamo recesivne gene za plave oči - ja se obezbedio u startu za sve opcije :)

plusara za defku
moja komšinica violeta ima recesivni gen definitivno- 'nate kako prima? tako sam barem čuo...

Sve prvo treba proveriti, a genetika ne laže.
Nego, kako onaj Dejvid Bouvi ima oči sa 2 različite boje? Mora da je keva upala u neki grupnjak! :)

Ma jok, bio mu ćale na esidu pa se boje izmešale :)