Prijava
   

Nekad roker,danas folker

Goran Bregović - Brega
Sramota posle onakvih hitova(Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac,Bluz za moju bivšu dragu,Sanjao sam noćas da te nemam,Sve će to mila moja prekriti ruzmarin snjegovi i šaš,Na zadnjem sedištu moga auta...) da on sad piše pesme za Severinu(Štikla),i još na takmičenje pop muzike(Evrovision) on želi da pošalje Milana Stankovića.

Komentari

Zajebavaš da 'oće da pošalje Stankovića... xDD +++

Чула на ТВ-у.Кад нисам пала у несвест.Као добар је он певач мислим да је ред да се и народњаци почну укључивати у Евровизију.Страшно.

Bregović & rock'n'roll bilo kad? Ha, dobra fora :). Možda je to samo moje lično mišljenje, ali te nabrojane pesme su rock koliko je Siniša Pavić Herman Hese.

Па добро писао је песме за Бијело дугме,које се сматрало добром рок групом тих времена.Сад за нас је рок потпуно други појам,али поента је у томе да се он издавао за рокера,а шта сад ради само за паре.Срамота ако си рокер остани то до краја.

Bregovic je rodonacelnik turbo folka, pored Fahrete Jahic, naravno.A slavan je usvetu samo zato sto je krao muziku za filmove Emira Kusturice.Ta muzika je jos i kvalitetna(narocito Ederlezi)ali nije njegova.obican plagijator, ficfiric, lopov i kriminalac.Lepo rece Kusta: taj ti prvo drpi novcanik, pa te zove na veceru.On ga je proslavio, i umesto da mu kaze hvala, on ga vise i ne spominje.Na vreme ga je Kusta sutnuo.

Могу и да се сложим с дефиницијом, али где си одабрала баш ове песме? :))) Дугме је завршило каријеру кад је Бебек иступио За мене је све после Бебека Амадеус :)))

što se tiče evrovizije 95% šalju Eminu Jahović, kao alternativu.

Pa i te pjesme koje si nabrojao/la su turbo folk.Trebalo je da nadjes bolji primjer za tu,uglavnom,nepotrebnu definiciju.

@ Уроше те су ми прве пале на памет.А Жељко је дефинитивно најбољи певач био.
@ Church pub-e ја сам чула као да је изјавио Бреговић да би као певача песме волио да види Милана Станковића,јер као он пише песму која ће се послати на Евровизију.

Где, бре, нађе ''Липе цвату'' и плагијат ''Пљуни и запјевај'' (измењена песма ''Eye of the Tiger'')? :)
Ако већ причамо о Дугмету у контексту рок музике, онда би примери требало да буду ''Гудбај Америка'', ''Шта би дао да си на мом мјесту'', ''Битанга и принцеза'', ''Има нека тајна веза''... Имају чак и пар добрих блуз ствари попут ''Ове ћу ноћи наћи блуз''. Е, то је Дугме. :)
А ова данашња Бреговићева фаза је почела још почетком осамдесетих.

More kakav roker, bre? Čovek je išao za lovom nekad, ide za lovom i sad. Nije ništa on radio zabog muzike. Nije ni radio muziku. Nije stvara, samo je izvodio...
Šta god je bilo dobro u Bjelom Dugmetu, oni to nisu stvorili, već ukrali ili kupili.

A najveca ironija je to sto vecina Cigana nemaju pojma Ederlezi, ali zato onu bednu kopiju tog remek dela, usrani Djurdjevdan, pevaju ko da im je himna.Brega je sjebo i rokenrol i srpsku izvornu muziku.On i taj Stankovic su ista govna, bice kao sa onom cipelom od prosle godine.Ali koga jos briga za Evroviziju.Mada, mozda dobro i prodjemo, posto saljemo homoseksualca i emoa, a to je danas na Eurosongu, inace nekada davno normalnom festivalu, in.

da, on je već napisao valjda 3 pesme za evroviziju ili koliko ne znam, a onda će izabranih 5 6 nemam pojma koliko izvođača da peva nama na beoviziji ili kako god to da se bude zvalo i mi kao biramo.
milan plavušan nailazi na veliki otpor jer je grandovac
ja sam čula iz baš baš poverljivog izvora da su "oni" (brega, tijanić, ne znam ni ja ko sve) već zasedali i da su odlučili da ide Emina, jer je alternativa
Nije grand, dobra je riba, ne znam ni ja koji su im bili kriterijumi, ali ono prihvatljiva je.
i u skladu s tim glasanje će biti očigledno namešteno :)

Одавно је оно намештено.Корпорација Жељка Јоксимовића,а сад изгледа и Бреговића.
И не нападајте ме више за песме,то су биле прве које су ми пале на памет,и нисам их ја писала.И нисам ја крива што се он издавао за рокера.Ја кажем да је срамота то што ради,иде за парама,што није као Жељко Бебек,остао доследан себи.

КАко је то Бебек остао доследан себи? :)

Па и Бебек је после снимао народњаке :))) Шалим се искулирај, Евровизија је распало, другоразредно такмичење и скроз је небитно. Ко јебе народњаке кад су народњаци, проћи ће и њихово ;)

Па не знам да се појављивао негде у јавности,типа Ален Исламовић исто као "рокер" певао у Гранду,ја не знам да је он негде тако певао и снимао народну музику.Јбг лик није се појављивао у јавности нешто док се нису оно одржали она 3 концерта.Није ишао за парама као Брега.Могао је и он снимати за Гранд ал ето није.Не знам више ништа,убиште ме.

On i onaj iz pevac Osvajaca. +++

P.S. Kako se zove on?

Синоћ сам пола кафане попио, због тебе нисам ока склопио! РОК Жељко форевер :)))

Чипи је из Освајача.

Појављивао се Бебек поприлично. Снимио је неколико албума са кафанском музиком. :)

Убићу се због вас двојице.:)
Нека се сви из Бијелог Дугмета убију,ако су се продали тако јефтино. :)

Као што рекох искулирај, промениће се ситуација ваљда. :)))
Искористићу прилику да бацим хејт на онај истоимени албум Дугмета на ком је Тифа певао.
И још да додам на Ди Сијев коментар, да није дошло до распада државе и кризе, Освајачи би далеко догурали.

Иначе, што се тиче Чипија из Освајача, је л' зна неко да ли је истинит трач да су га деведесет и неке Мејдени позвали на аудицију након што су погледали његове снимке?

Ma, nije se Brega promenio.Turbo folker bio i ostao.A brukaju se Oliver Mandic i Bora Corba pravljenjem pesama za Cecu, a i Tozovac i Cune pojavljivanjem u Grandu.

Урбана легенда је мислим, има и за неки други бенд варијанта. Мада ко зна. Он је могао да стане великој већини певача на "црту", препознатљив је. Једна реч, штета.

hahahahahahahahahahaha
ne znam da li je istina ili trač, ali je u svakom slučaju odličan vic :)

Као што каже Урош штета,стварно је добар певач.Има добар и препознатљив глас.Могуће је да су га звали.

Milan Stankovic je zakon

Ко је онда устав?

Seko, imaš idealistički oblik prema roku i pobuni-to nije baš postojalo, ili je postojalo kod publike, izvođači su znali šta rade-lova i ženske, a Brega je bio najtalentovaniji, večiti pozajmljivač tuđe muzike... svojevremeno kod Minimaksa u punoj snazi nije smeo da se pojavi zbog pitanja o svim odrađenim plagijatima. Od početka je pričao da sviraju"seljački rok" tako da su se njihovi izleti u svet pravog roka mogli čuti na koncertima, na koje je vredelo ići.Kreativno, on je bio Mokranjac, a pošto je đavolski dobro znao da navuče emocije u svoje stvaralaštvo i da to ima jaku marketinšku obradu njegov uspeh je bio neizbežan. Obrati pažnju na većinu njegovih stvari, većina ima prođu u svakoj kafani, kao i ova današnja njegova svirka. To što je uspeo da se obogati i postane autoritet za ove prostore je vredno poštovanja, ali nema više tih emocija, bar kod mene-odavno se istrošio...volim i danas da čujem poneku stvar iz prvih 5 albuma

Лепо рече Искусни.
Елем, ја сам чуо да је Брега баш признавао да је крао, у фазону: ''Узмем мало од овог, мало од оног другог, па то лепо уклопим и направим хит.''

Па добро ја бих волела да је то тако било,мислим ја бих волела да сам се родила у време када је рок био поштован и када су се цениле друге вредности.Ја се данас осећам као да народу испирају мозак са овом музиком.Вероватно и да сам рођена у то време не бих слушала домаћи рок,него страни као и сад што слушам.Треба остати доследан себи,а мене нешто и не занима домаћи рок и не знам пуно о њему,него знам да се као издавао за неког рокера па зато дефиниција.
И Џими свака част ра оно " Ко је онда устав" добар шук. :)

ајпознатија Брегина изјава је "Јебеш песму која не личи на неку другу"

Pa Sasa Popovic je ustav!

Е овде се не поштују ни устав ни закон.