Prijava
   

Nemamo probleme, samo izazove

Još jedna floskula kojom se prikriva pravo stanje stvari. Naravno, to je potpomognuto političko korektnim rječnikom.

Kad prosječan čovjek čuje riječ problem, pomislit će da će se uskoro pronaći i prijeko potrebno rješenje. Ako država nagomilava probleme i ne nazire se uopće ideja uklanjanja istih, razvit će kritičku svijest tipa: "Jebem im mater uhljebničku, pa je li drkaju kurac cili dan". Iz toga slijedi i preispitivanje stava oko glasanja na sljedećim izborima.

Kako bi se izbjegao neugodni gnjev javnosti, srećom, tu je magična riječ PR mašinerije znana kao IZAZOV.
Izazov ne uklanja problem, ali sugerira da vlast već ima aktivan plan koji će se odvijati u jednom razdoblju kroz nekoliko etapa.
Naglasak je na građanskoj strpljivosti i solidarnosti.
Pustite da institucije rade svoj posao, jer su se vladajući uhvatili u koštac s tom nepogodom.

- Premijeru, kako mislite rješiti ovaj gorući problem uzrokovan koronavirusom koji dovodi našu državu u ekonomski krah ? Je li se nazire kraj ovih izvanrednih okolnosti koji su doveli u pitanje glavni oslonac našeg gospodarstva - turizam?
- Nema potrebe za senzacionalističkim vijestima i uznemiravanjem javnosti u ovim teškim vremenima.
Hrvatska demokratska zajednica je od svojeg osnutka bila suočena s brojnim izazovima. Kao i dosad, okupljeni s timom stručnjaka, tražimo optimalan način da ovu krizu prebrodimo što bezbolnije. Ne smijemo činiti greške u koracima i požurivati se zbog trenutne panike. Naglašavam kao i uvijek, da institucije rade svoj posao. Potrebno je vrijeme za implementaciju našeg sveobuhvatnog plana koji će donijeti blagostanje našim građanima. Jedino na što apeliram građane je da budu savjesni i pridržavaju se odrednica Civilnog stožera. Moramo imati razumijevanje za naše medicinsko osoblje koje je podvrgnuto mukotrpnim kušnjama. Oni su naši junaci i ne treba ih dodatno opterećivati.

Komentari