Prijava
   

Nenadjebiv osećaj

Kad odeš u selo, pa te baba redovno budi u pola sedam da odneseš kravama pet bala i očistiš štalu, pa te onda deda zovne da mu pomogneš oko krčenja vrzine, negde izmedju doneseš drva babi i nacepkaš malo ljuščica, odvedeš kozu i vežeš je pored nekog bagrema da brsti. Tada te baba zovne na doručak jer je već devet sati, najedeš se i malo odmoriš. Stigao je otac sa traktorom i prikolicom da zajedno preterate neku zemlju koju ste iskopali pre dva dana, utovaraš zemlju pritom prolivajući potoke znoja dok iskapljuješ drugi flašu hladne vode koju si izvadio iz bunara, jer je temperatura napolju već preko 30 stepeni. Kad ste natovarili zemlju oterate je do rupe koju upunjava tvoja porodica već deset godina sa ciljem da još malo proširi livadu, tu se tvoj otac seti da su u potoku ostale dve traktorske gume koje bi mogli sada da preterate kad je već tu prikolica, majica ti je već mokra, skinuo si je i sad si do pojasa go i posmatraš kako su ti mišići napumpani, baš si dasa, piješ osmu flašu vode. Tada čuješ babu kako sa brda zove na ručak, srećan trčiš i prolivaš još pet litara znoja. Jedeš, malo se odmoriš, pa ravac livada, da se plasti i balira, u plašćenju i baliranju ti prodje onaj natopliji deo dana, prolio si još deset litara znoja. Spakujete bale i preterate ih do šupe. Tu onako znojav i štokav dok ispijaš dvanaestu flašu sveže hladne bunarske vode koju je doneo tvoj burazer koji je sada 48 level u WOW-u(koga danas po drugi put vidiš, prvi put si ga video jutros kako hrče i okreće se na drugu stranu kad je tebe baba probudila), budeš odabran da ti budeš u šupi dok ti tvoj deda i otac dodaju bale sena. Oko tebe leti prašina, sitne bubice i ko zna šta još. Deda i tata se takmiče ko će više bala za jedan minut da ubaci u šupu. Završili ste i to. Već je pao mrak, večera je postavljena, jedeš, odgledaš utakmicu i sručiš se onako štrokav u krevet, dok ti mišići bride.....I tako SEDAM dana!!!.......a onda se NAPOKON okupaš!!! E to je nenadjebiv osećaj!

Komentari

pročitajte pre ocenjivanja, ziljavi..
+

Znaci da mi nije WoW poludeo bih :) +

Ajd ispravi u nenaDjebiv pa da čitam...

ŠTAAAA?!!!! Samo 7 dana? Aaaaa ne može tako to je čisto luksuziranje, bez 3 nedelje nema ništa.... :)

што бре пијеш воду? а пиво? не да ћале, деда? е мука стварно... ++++

@др. Тарми Рићми

znalo je da traje i duze, ali da ne plasim narod

@kilervgmmm

znas me, znam te :)

@javio
da pijem pivo istopio bih se na vrucini, sve na pore izadje, ovako nesto ostane i za donju pipu :)

mada kad smo vec kod toga nikada mi nije jasno kako oni sljakeri mogu da rokaju pivo po vrucincini kad svi znamo kako posle piva moze da se oznoji :)

Zar nije nenadjebivije kad tako misicav zapalis skolu? oO

@Mladenq idi sviraj gitaru ili tako nesto.

@Mladenq
idi nosi starke i izucavaj zen budizam...

@kilervgmmm Oke ubico.
@gremlin Oke piromane.

Pa kako ja nisam pobednik ako ti dodjes revoltiras se ovde zbog toga sto sam ti negativno komentarisao defku malopre? Kol'ko je to zalosno i kol'ko moras kiler biti za tako nesto.

ne speRmujte mi definiciju :P

Ma ja sam se nadao sa tobom prepucavati malo, ovaj upropasti sve :)

moze i bez njega a ne smeta ni on :)

Odakle si izvukao paljenje skole? To sto neko pomaze rodbini u selu ne znaci da je masinbravar. To sto si gimnazijalac te ne cini boljim od drugih kao sto mislis.

sa prosle defke, pa sam pomenuo slucaj sa paljenjem u kojem sam ucestvovao i zamalo bio izbacen, u osnovnoj skoli...

elem...

ne cuje te covek, gimnazijalci imaju selektivno propustiljivo culo sluha, i ne razumeju nas sabanski govor...

Gremlin se u nekoj od prethodnih definicija ili komentara na svoju definiciju pohvalio kako je pokusao da zapali skolu. Sada je nekoliko puta pomenuo kako je misicav. Smatram to neadekvatnim i prepotentnim za ovaj sajt, tj mesto gde se definisu slengovi a ne hvali stvarima iz privatnog zivota i svojim licnim dostignucima, te sam stoga i tada i sada sarkasticno prokomentarisao i planirao da i ubuduce tako komentarisem dok ne prestane da se hvali :). Dalje, nisam rekao da je on masinbravar nego ti. Sasvim je normalno ne uzimati to za bukvalno, jer je to komentar bio na definiciju u kojoj si ti rekao da su svi gimnazijalci idioti, kakvo je to onda generalizovanje? Ne smatram da sam bolji od bilo koga zbog toga sto sam zavrsio gimnaziju i moj komentar nije bio iz namere da branim tu skolu, isto bi prokomentarisao da si tako generalizovao bilo kakvu drugu skolu.

ako si mu rekao! :)

Ja nisam masinbravar.

Strokav lezes u krevet :D Objasnila defka + :D

Za jedno popodne izbalirate, preterate i spakujete bale? Ti si srećan čovek :D
+ je je živa istina

U brate, da ne bi tog bunara, cela jedna smena u Knjaz Milosu bi morala vanredno da radi samo za tebe ;)

+

haha vodopija :)

@lab

joj to je samo jedna livada....samo jedna, a ima ih dosta :)

Ova priča malo podseća na onu o vojnicima, kad treba da idu na stražu na -17, na uleti vodnik u spavaonu i prodere se "Mila, ajde ustaj, tvoja je smena"... A meni dragi što nisam Mile... :)
Opet + zbog ideje...

kakva bre ideja!

empirijski dobijena defka :)

sad mi se zavrsava ispitni rok pa sam se prisetio proslog leta....te se radujem ovom :)

AAAAA!!! Hahahahaha
ahahahah !!! lele!

A ko ti brani da se kupaš svako veče? I kod mene u Zaplanje kad leti nestane voda ja se makar pljusnem kofom iz bunara, čisto da sperem prašinu i lepljivi znoj. Inače je dobro...

kupas se kad ti dozvole, ko u vojsci :P

Ma kako da ne! I u vojsci sam se kupao zimus 5 puta nedeljno, u komandi,a i pustao druge da se kupaju kad je bilo prilike. A ko ce na selu da ti brani da ugrejes bure vode na suncu i da se ispljuskas navece?

ma ko je rekao da mi neko brani da se kupam :) e moj Cedomire...