Prijava
   

Nije groma čuo

Izraz koji opisuje glavno svojstvo iznenadnog i furioznog napada, blickriga, nokauta u prvoj sekundi, bez prilike za napadnutog čak i da podigne gard a kamoli da pruži bilo kakav otpor. Svjetlost je svakako brža od zvuka tako da je analogija jasna, pitanje je samo zašto.

- Sastavi ga Tajson u vr' glave, ubi ga ko zeca. Spinks nije groma čuo!
- Kad su mu uši pune dolara bile, fukara prodana.
- Što reče?
- Ništa, ništa.

Komentari

IDE PLUS JER ŠTA? OVO JE IZRAZ, DAKLE DEFINICIJA, DAKLE UPOTREBLJIVO JE, DAKLE KORISNO JE, DAKLE OPLEMENJUJE REČNIK, DAKLE PLUS!

E, kad se samo sjetim koliko sam čekao ovo, a ovaj ga nokautirao dok si skrenuo pogled, sutra u dnevniku dali cijeli meč.

Verujem da je ovo autohtoni crnogorski sleng izraz.
+

jeste. izbjegavam da definišem crnogorske izraze jer je malo ljudi čulo za njih ali juče je iskrsnuo par puta u razgovoru pa sam prosto morao.

Pa znaš kako, da ti dam savet, mada si dugo tu pa ti nije savet baš toliko potreban, al' ajd neka bude nešto što sam primetio i koristio. Kada definišem tako neki izraz uže vezan za Bežaniju ili Zemun, pa čak i uže, kao što je izraz koji se koristi recimo samo na Galenici (manje naselje u Zemunu), uvek sam onda smišljao neki malo duži i nenormalni primer. Probaj tako :)

nema veze, definicija je jasna i ako neko dođe u cg i čuje ovo odmah će znati o čemu se radi. a za primjer mi se čini da nema ništa bolje od čuvenog meča Tajson - Spinks (ili Stinks, bolje mu priliči) :)

Da, sve je jasno, i dobar je primer. U principu ne mora da bude dug primer, ali mora da bude dobar. Samo telo defke, bez primera, sa tim autohtonim izrazima, povlači gomilu minusa. To htedoh reći. Ovako je dobro.

kao što je izraz koji se koristi recimo samo na Galenici (manje naselje u Zemunu)

MANJE NASELJE?!?

MANJE NASELJE?!?

Manje ali je iznedrilo toliko naučnika, sportista i nosioca naše kulture. Možda i najviše srazmerno broju stanovnika :)

crna gora jes malena al je hrabra i poštena. vjerovatno je i sa galenikom isti slučaj.