Nisi na Marakani!

Frane_iz_Omiša 2010-06-02 15:53:58 +0000

Uzvik koji se u pravilu upućuje suviše ambicioznom suigraču kada se u kraju igra na 2 mala gola a on opali i razbije sijalicu javne rasvete u drugoj ulici. S vremenom je prešlo u univerzalni izraz za bilo kakav preterano ambiciozan potez običnog amatera. Vjerovatno se u izrazu misli na brazilsku Marakanu koja je u našem narodu simbol za najgrandiozniji stadion na svetu ali prolazi i domaća Marakana.

Gile vodi loptu po vrelom asfaltu, dribla Crnog,uvaljuje foru Brki, namešta se na šut...i...ništa, razbio prozor komšinici.
Aleksandar: Šta ti je bre, što ne doda, bio sam sam ko duh, nisi brate na Marakani da možeš tako da pucaš.
______________________________

Gile otpija gutljaj Jelena, namešta kragnu i kreće prema nekoj maloj u klubu. Prodaje priču, smeje se, i hoće li da mu da broj, situacija napeta...i ništa, mala ga `ladno otpilila.
Aleksandar: Auu, brate Gile, zaleteo si se malo, nisi bre na Marakani, moraš malo da smanjiš doživljaj, prilagodi se realnom stanju stvari.
Konobar, može još dva Jelena!

7
43 : 9
  1. :+D
    Naš najveći i najlepši stadion...iako bi neki rekli "rupa".

  2. ми смо то говорили када смо мјерили раздаљину живог зида од извођача прекршаја, незадовољни великом раздаљином коју је неко из супарничке екипе одредио. обично су се правила три корака од мјеста на којем се налази лопта до жиувог зида. е, сад, ако тај неко ко прави кораке чини да они буду што већи, ти му кажеш "Ало краљу, па није ти ово Маракана, колики су ти то кораци!?"

  3. Евомене, слажем се.

  4. I to,i to, izostavi0o sam čisto da ne komplikujem defku preterano. :)

  5. Додај и то, слободно.

  6. Stalno to govorim :)
    + i omiljeno

  7. ух, али написао сам тако конфузан коментар, ко није игро мали фудбал ништа неће моћи схватити :-)

Omiljeno za [2]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.