Prijava
   

Nišlijativ

Negde četrnaesti padež u srpskom jeziku uzevši u obzir da postoje i prezervativ,zemunativ i slični,ako tvrdnja o postojanju ovih padeža i njihovoj primeni nije u međuvremenu opovrgnuta.Po njemu se menja jedna jedina imenica,a to je "Niš".Pitanja za ovaj padež su ko? šta? s ko? o ko? o šta? što se može shvatiti i kao "nominativ sa predlozima".Ovo je endemski padež koji se u početnom periodu koristio samo na teritoriji Niša,kasnije rasprostranjen u široj Srbiji zbog imperativa njegovog korišćenja od strane Nišlija.Oblici "u Nišu","pred Nišem" i slični nisu dubleti i ne tretiraju se kao validni književni oblici.

Ja sam ispred Niš.Kad uđem u Niš,biću u Niš.Neću više da filozofiram o Niš.

Komentari

upadljivo se primecuje da nisi iz gore pomenutog grada.

hahahah fenomenalno! to je kao kad na zicari na Kopu sednem pored nekog pavijana iz neke srpske "metropole", koji me pita odakle sam, kad mu kazem da sam iz Nisa, on pocne: "aaa da da, jel pricate gi gu ga a?? Jel si ti iz Nisa ili iz Nis??" kazem mu"jeeeste iz Nis sam aj sad odjebi u skokovima govno iz RakovicU"

Нисам из Ниш,али имам друга из Ниш,а он се родио у Ниш и рекао ми је како је у Ниш.Ха!И заболе ме туки.

e pa taj drugar ti je onda iz DurlaN, ili s TrosarinU ili, iz PanteleJ, ili s LedenU stenU :)) salim se, odavno sam prihvatio etiketu tu za Nislije, najveca fora je sto je uglavnom i opravdana :)

Искрено,да сам из Ниша не би ми то било занимљиво,а и из назива дефке се види да се зезам.Тако да..опуштено

Ja bio u vojsci u Nišu. Bubanjski heroji, 2004

E pa ja sam iz Niš,i mogu da pohvalim defku, nije pogrešio :-) dobra fora s' padež i 'te ti +