Njima, Ljevčanima, nije bilo dozvoljeno svjedočiti na sudu!

ana_karenjina 2024-09-23 23:25:36 +0000

Ova se generacijski prenosi sa koljena na koljeno. Svi koji žive u okolini Banja Luke znaju da se banjalučka regija dalje dijeli na 3 dijela : Vr'ovina, Župa i Ljievče. Vrovci i Ljevčani su poznati po viševijekovnom rivalstvu (jedni ostali na Manjači,drugi se spustili u ravnicu). Župljani su poprilično neutralni, mada i među njima ima svakakvih glava. Navodno je za vrijeme kraljevine Jugoslavije donijet zakon koji je branio osobama sa područja Lijevče polja da budu svjedoci na sudu,pa su to vječito koristili protiv njih Vrovci i Župljani.

Bio Župljanin prvi put kod svoje djevojke Ljevčanke. Zvali ga njeni jer su htjeli da ga upoznaju. Protutnjala je i ta večera nekako pa su nakon nje Ljevčanka i njen Župljanin krenuli nazad u Banja Luku. Primjetio je da je nešto neraspoložena pa joj reče:
.
-Šta je bilo? Jesam nešto uradio loše?

'Ćuti ona, vidno iznervirana.'
.
.
-Pa šta ako sam rekao tvome stricu da je lažov? Njima, Ljevčanima,nije bilo dozvoljeno da svjedoče na sudu!

5
7 : 4
  1. Za vrijeme Austrougarske nisu dali da prođe pruga, za vrijeme SHS nisu dali zemlju za puteve, a za vrijeme Lemija dali da se raskopa zbog autoputa. Pametnom dosta.

  2. to što kažu nije itsina

  3. Registrovao sam se samo da dam korekciju defke. Nije bilo svim Ljevčanima zabranjeno da svjedoče, samo Laminčanima (najveće selo Lijevča Polja).
    Mi ostali Ljevčani smo (malo) bolji.

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

"Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora

Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su Metak i Vokabular na jednoj, i zabavnih Srbovanje i Kobaja Grande na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni “user-created content” (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!"

BiznisBlog | 26. decembar 2007.