Prijava
   

Nos

Organ po kome je nastala 5. socijalna podela, posle polne, rasne, verske i nacionalne.

Ljudi se dele na one sa sledećim vrstama nosa:

Babura- nos u obliku paprike babure, uzak kod očiju, a veoma širok i pri kraju. Ističe se izuzetno crvenom bojom i po kojom dlakom na njemu. Najčešće ga poseduju alkoholičari, osobe sa kijavicama, alergijama itd.

Dvocevka- nos koji je podjednako (veoma) širok na svim mestima na licu i veoma je dugačak. Nozdrve podsećaju na cevi puške jer se sva svetlost gubi u njima i nastaje crnilo.

Sulundar- veoma karakterističan za ljude iz Južne Srbije i Šumadije. Izgledom podseća na sulundar tzv odžak za šporet, i dobio je taj naziv po svojoj zakrivljenosti.

Orao- u narodu poznatiji i kao Vladan-Batić-Nos. Iz korena kod očiju kreće paralelno sa zemljom i onda se naglo obrušava ka istoj. Ime dobio po daleko poznatom, sada pokojnom političaru. Neka taj nos počiva u miru.

Njuška- izrazito prćast i kratak nos koji izgledom podseća na nos svinje jer njegovi vlasnici imaju neobičnu naviku da stavljaju pirsing tzv brnjicu na njega. Vrlo zastupljen kod elegantno popunjenih žena.

Pinokio- nos nazvan po liku iz sada već legendarnog crtanog filma i priče. Raste ceo život, i pred kraj života ima svoj mozak i živi svoj život u simbiozi sa podstanarom (vlasnikom).

Napominjem da postoje blaži i teži oblici svakog od gore-navedenog.