Prijava
   

O muzici nekad i sad

*Izvođači
-Nekad: uglavnom kantautori. Pravi virtuozi na svojim instrumentima (uglavnom čitaj akustična gitara). Takođe ljudi bogatog životnog iskustva, kojima u prvom planu nije novac, već vrednost samog dela.
-Sad: uglavnom ni ne pevaju oni(pusta se snimak). Pravi virtuozi kada treba istaknuti grudi i zadnjicu(čitaj njihovi instrumenti). Imaju bogato životno iskustvo u spavanju sa maloletnicama ili gazdama izdavačkih kuća. U prvom planu samo novac.
*Pesme
-Nekad: uglavnom lepe i dopadljive izjave ljubavi:"Izvini što te volim, stvarno nije namerno", "Kad ćeš dušo stavit u glavu, ja te volim, al' nemam za kavu", ili osećajne:"Dušo moja, ko kaplja vode i ti se topiš na mome dlanu, jer sa tobom dođe i bez tebe ode, stotinu dana u jednom danu"...
-Sad: sve se svodi da oženjeni pevaju o klinkama, a pevaljke o matorim sponzorima.
*Spotovi
-Nekad: snima se krupni plan pevača, koji uglavnom lagano sviri na akustičnoj, sa smeškom zadovoljstva, jer mu je čast da izvodi svoju numeru.
-Sad: krupni plan sisa, ili pevačeve glave, koja jedva stane u kadar. Osmeh se razvlači, jer je svedno pušten snimak pesme, pa da se bar pokažu silikonske usne. Tu su i motori, avioni, kamioni...
*Albumi
-Nekad: Citiram Miladina Šobica: "Ja ne snimam ploče iz prostog razloga što želim da sačuvam sve što radim, da bi to bilo vredno, onda kad ja to zasviram i zapevam..."
-Sad: čim Marina nešto napiše, to je hit, objavljuj...

Nažalost mene danas ubeđuju kako u Grandu ima jako kvalitetne muzike...

Komentari

dugo je to cucalo u meni, neka cuje jadni narod moj vapaj.

Bravo! Sve je tačno, a i Šobić je izvanredan pevač! +++++++++++++++++++

Najbolji, meni je omiljen, jer kada neko napise pesmu sa recima sendvic i tetrapak, ima moj naklon

Da, ima u grandu kvalitetne muzike, samo ako bi kompozitori bili tekstopisci i u isto vreme pevali. :-P
Nađi mi bar jednog. (Ispusti Željka Joksimovića, za njega jedino znam da je kompozitor i pevač (i tekstopisac za neke pesme) )

Сјајно, духовито и пре свега истинито. +

Vidim Oblače da si veliki obožavalac Miladina Šobića....drago mi je da nas ima još, mada sam se ja rodio dosta iza njegove muzičke karijere....ali nema muzičara koji može svojom pjesmom da dirne i pogodi kao Miladin....jednom riječju, legenda...:)

za mene je Soba najveci, mada i ja sam '91, pa nisam imao priliku da ga uzivo slusam. Juce bas citam kako je za sestru skupljuao davaoce krvi i bas me onako pogodilo.

+ zato sto si citirao Miladina.

idi kuci maloleeeetniiiceeeeee....

brate, omiljeno, jebem ti ja i grand i marinu i svu ostalu stoku ;)

Šoba bolan, studirao u Dubrovniku :)

Starinska
Odlična!!