Prijava
 1.    

  Obavezan medicinski kurs

  Skraceno OMK. Predlazem da se uvede u cilju borbe protiv nadrilekarstva. U ovom narodu je postalo popularno omalovazavati modernu medicinu i potpuno se prepustati carima alternativne verzije, a sve pod sloganom 'Jebes penicilin, jebes ve-me-a, ziveli djed Vukan i magicna zelenila' (jedini izuzetak su lekovi za smirenje).
  Zanemaruje se cinjenica da je moderna medicina dovela do istrebljenja mnogih bolesti, do dupliranja zivotnog veka, i da se lekari godinama obucavaju kako bi dobili to zvanje; okrece se izvesnim babama i dedama iz nekih zabiti, a princip je sto obskurnije mesto i sto arhaicnije ime doticne osobe, to vise bolesti moze da leci. Cesto im se slava siri putem zenskih casopisa, ili slavnog 'Treceg oka'. E sad, ajde da je to bezazleno, pa neka bacaju pare, ko im kriv, ali time se zapravo truju, a cesto i svoju decu i rodbinu.
  Zakljucak je da ovakav narod ne moze sebi da dopusti trovanje populacije zbog opsteg neznanja (kao da mortalitet vec nije dovoljno velik), pa u tom cilju treba podici svest u narodu o vaznosti prave medicine. Posto su penzioneri i stariji ljudi vec preduboko zaglibili, predlazem da se pocne od mladjeg dela populacije... A sada sledi primer predavanja za decu (jezik prilagodjen modernim vremenima):

  Profesor cita:

  'Neka random baba: O, bolu me krsta, pomozite!
  Lekar: Uzimajte po dve pilule amoksipentakcilina dnevno, zajedno sa kalcijum-nitratnim rastvorom.

  Baba napusta medicinsku instituciju, i baca recept u kantu, zato sto je to neki otrov, a ne lek, i odlazi na pijacu kod neke druge random babe, kupuje magicne trave, i, nekoliko meseci kasnije pridruzuje se svojim ortacima iz skole na umrlicama.'

  Deca: lololol omg ko joj je kriv baahhahahah xD

  *I sad nam ostaje da se nadamo da deca nece ponoviti njenu gresku...*