Prijava
   

Ocene ko na tiketu

Komentar nastavnika/profesora kad vidi da je ceo razred loše uradio test (da ocene idu samo 1 2 tj. kao na tiketu)

Nastavnik čita ocene s testa: Šta je ovo sve samo 1 2 1 2 ovo su ocene ko na tiketu.
Lik iz zadnje klupe: Kamo sreće da mi je prošao

Komentari

Volim ove definicije koje se bave uticajem kockanja na omladinu i društvenim problemima uopšte. Dobro je i zagrebai temu davanja primera mladima, odnosno podpunog odsustva toga. Nekada su stariji na važnim mestima svakom svojom rečju izazivali poštovanje i distancirali se od svakog vida podilaženja onima koji trebaju jednog dana da ih slede. Jer sve se otima svođenju na praktična i upotrebna značenja i treži da se makar za dlaku prevaziđe, da se uvije u plašt svoje perspektive i težnje.

Nastavnici su govna.

Pa jesmo, govna smo, ne bežim ja od toga, ali kolika god da smo govna roditelji su pet puta veća govna, čast izuzecima naravno, kojih ima. Na kraju krajeva šta očekivati od obrazovnog sistema države iz koje su pobegli mahom normalni, pametni, savestni, dobri ljudi, i koja je primorana da ruinu i ništavilo kao što sam ja zaposli kao nastavnika jer bolji kadar jednostavno nema.

Baš sam hteo da te opomenem u ponovljenu opasku kako su nastavnici govna, ali znam da sam i ja promašio neke reči, a nisi me ispravio, pa eto, sad neću napisati da su nastavnici govna, jer je ružno da napišem da su nastavnici govna.

*UZ ponovljenu opasku...

Kakvi nas uče, takvi nas i leče, takvi nam sude i tako redom.

(У моје време говорило се: марширају).
Ја сам имала среће да су ми главне предмете предавали најбољи наставници, па је цео разред имао најбоље оцене баш из српског и математике, а те две вуку остале оцене као коњи кола.
Не само да нико није запажао колико су ти људи успешни у том најважнијем од послова, него изгледа нису ни они сами, иначе би написали уџбенике и намлатили паре.
Само су их ђаци волели. А били су строги - само најгори и најбољи предавачи не поклањају оцене. Најгори наставници као криминалци - мисле: уживај док можеш. Најбољима се може да буду правични.