Od dobrog narkomana nema dobrog dilera

ArfenSDSS 2014-06-01 15:02:05 +0000

И обрнуто.

Уживаоцима опојних дрога и психотропних супстанци уме да понестане новца. Многи, тада, крену да продају кућни инвентар, просе, краду и продају причу у карти за Бањалуку.

Међутим, постоји и неколицина ентузијаста, који се одваже да споје лепо и корисно и крену са препродајом наркотика. Ионако их набављају за сопствену употребу, а овако се може и увећати актива имовинске масе.

Овакав пословни подухват је, а приори, осуђен на пропаст. Успешно спајање својства наркомана и дилера у једну личност је апсолутно ремек дело. Разлози за тежину овог подухвата, јесу, у основи, различити циљеви ове две групе.

Дилери наркотика су пословни људи, привредници и као таквима, им је главни циљ стицање профита.

Џанкијима је искључиво једна ствар на памети, узимање дроге. Јебе се господи тачно и за паре, за жену, децу, родбину. Слободица, човече.

Приликом покушаја спајања дилера и наркомана у једну личност, долази до сукоба. ''У овом граду нема места за једног од нас''. Тада, наркос апсорбује лердија и апгрејдује се у верзију наркоман 2.0.

- Мирославе! Мирославе, еј!
- Да?
- Јел' ме познајеш?
- Нисам сигуран.
- Гале, бре, школски, трећа клупа до прозора!
- Гале, јеботе, сто година! Извини, нисам те познао одмах, смршао си, сунце ти јебем.
- Доп дијета, маћоре, шта да ти кажем.
- Како си ти, радиш негде?
- Па, имао сам добар пословни план, ал' сам мало заглибио. Знаш да волим да се боцкам, тражи то новце. Ајд реко да узмем паре за кирију па да купим једно пола кила, четврт мени, остало да продам. Курац мој. Шприцали се Браца и ја к'о бесни две недеље, дај Боже да сам 3 грама продао. Него, јел' имаш ти једно 100 ојра на зајам, враћам ти за недељу, недељу и по максимално?
- Немам, Гале, исплаћујемо жена и ја 2 кредита, треба то да се прегура.
- Мики, знаш да мени мож да верујеш?
- Нормално, брале, само сад нисам у ситуацији.
- Јебига баш. Ништа, хвала у сваком случају. Идем сад, морам нешто до аутобуске да скокнем, ћу да свратим неки дан код тебе на кафу, да се испричамо ко људи.

0
13 : 2

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.