Prijava
 1.    

  Odri Hepbern

  Žensko utočište.

  Nametnuti ideal ženske lepote koji služi utapanju komplekasa. Ukusi jesu različiti, ali na pitanje zašto je Monika Beluči ženstvena, odgovor je "jesi ti lud?!", dok za Odri ide otprilike ovako:"ima lep oblik glave, pravilne crte, obrve koje joj naglašavaju oči, i kod nje jednostavno ništa ne štrči". Dakle, dosadna lepota koju moraš da objašnjavaš. Istina je, ona je sasvim lepa, ali nije neko za kim se ljudi masovno okreću na ulici. Njena figura je dečačka, kao i njeno držanje, blago i mirno, kao njeno lice, sa nagoveštajem visprenosti. Ali nije to ženstvenost u pravom smislu reči. Ona je - promena, osveženje. Odeća, njene haljine, nakit, duge plišane rukavice... detalji praćeni uz lepe reči sa strane tkali su zvezdu.

  U moru žena, sledbenica Merilin Monro, koje bez ličnog stila, često i mišljenja plagiraju jedna drugu u bilo čemu što im se čini da je prihvaćeno kao lepo, Odri Hepbern je bekstvo, izmišljanje standarda. Bljutavost, neukus, preforsirana tela, teška šminka koji se slivaju ulicama izazivaju gadljivost sveta, i traganje za drugim vrednostima. I kao sušta suprotnost, iskače ona - prva medju jednakima, simbol mediokriteta lepote. Izvikana i isforsirana do pucanja.

  Lako je biti dama kad je to jedina opcija, i ne ceniti sebe dalje od fasade.

  Iz dnevnika Tošine bivše:
  Dobro, dakle. Mačor me nogirao, sise mi nisu za prstohvat kaže, a dupe masno! Sram da ga bude SRAM! Misli da sam ja jedna od onih fuksi što sisama 'oće do kobasa. Ja sam bre DAMA! I čas voli taman ten, čas svetao, pa plave oči, zelene oči, kako bre da znam, i sočiva ću da bacim. Ne zanimaju me drofulje, sisače sa zumba-dupetima! Ja sam bre Odri Hepbern, prirodna lepota! Najlepša žena...