Prijava
   

Oduševljenje stranaca Srbijom

Random stranac dođe u Srbiju i šta mu se desi, paf odmah intervju. Nevezano da li je on sportista, pevač ili neka engleska lokmara sa tri'es funti u džepu, Srbi će da ga ispoštuju i poture mikrofon pod grlo.

Potom slede pitanja za nabijanje sopstvenih kompleksa: Šta mislite o našim ženama, najlepše su zar ne? Kako vam se sviđa Beograd? Jel volite naše manastire?

Od alkohola odvaljeni stranac u toj situaciji nađe se kao u neobranom grožđu. Čuo je da su tu fazon bili neki ratovi skoro, Srbi klali sve redom, tako mu reko si en en. Vidi bradatog kamernama sa mrkim pogledom kako ga snajperiše kao da hoće rebra da mu izlomi. I tu kreće kenjanje...

A inače osnovno načelo svakog gosta po civilizovanoj Jevropi je da ispoštuje domaćina, ma kakav on bio. Čoveku kojem si ušao u kuću nećeš sigurno reći -"E dismr ti vnugo iz vecea što si se iskenjao, jel se tako dočekuje prijatelj pičko jedna". Međutim mi kao svetski poznate paljevine, vrtimo ovu priču iznova i iznova drkajući na izjave stranaca i podižući se u nebesa, dok jednom odozgo ne budemo ljosnuli facom od beton, i razbili se za vjeki vjekova.

Intervju sa strejndžerom, sinhroni prevod.

reporterka: ĆAO!!! Kako vam se sviđa u Srbiji, mnogo dobro zar ne???
strejndžer: Zapravo i ne baš. Došao sam samo jer je sve jeftino i sve na prodaju. Grad vam smrdi i pun je đubreta. Infrastruktura nikakva. Nemate more. Očajni ste u fudbalu, pogotovo klupskom. Narod beda i socijala gore nego kod crnaca u Kongu. Žene su lake i nemaju morala, prodaju se za dva pića, sinoć sam spenkovao dve odjednom za po novi ajfon. Dno ste sveta realno.
reporterka: Zabezeknuta. MIĆOOOOOOOOO
Mićo kamerman: Odi ti mali časkom ovamo iza paravana.

Pljas, tras, pljas, guljp, dam, pljas. Vraća se stranac sav skršen.

reporterka: Dobro, da krenemo ponovo. Kako vam se sviđa u Srbiji? Šta mislite o našim ženama?
strejndžer: Vidno razbijen, fali mu zub. Srbija mnogo dobra. Vaše žene su najlepše na svetu, kućevne su dosta. A gostoprimstvo vaših ljudi pokazuje prstom na kamermana može se uporediti samo sa dočekivanjem rimskih imperatora.

Kamere se gase, stranac izdiše i bacaju ga preko ograde. Niko ništa nije video, niko ništa nije čuo.

Komentari

malo ga pretera s ajfonima, nisu bas toliko teske. +

Daju i za manje.
Odličan izbor za definisanje. Ionako smo ogrezli u u lažnoj predstavi o samima sebi.

Ima negde definicija o tom pitanju "šta mislite o našim ženama". Napisano je sa nekog duplo-troduplog naloga, nema šanse da nađem sad.

OGAVNOST!

Pronađena... nije baš sa akcentom na pitanje, više je sa akcentom na odgovor. Davno beše :D

https://vukajlija.com/dopadaju-mi-se-srpkinje/678936

Agilni, vredelo je truda.