Prijava
   

Ofucala se k'o italijanska liga

Najpribližniji opis nekadašnje ultra ribe, sada verne žene i domaćice.

-Boktemazo, pa je l' ono Mira što je išla u medicinsku?
-Da, da... ona glavom i sisama...
-Jebote 'leb, pa ona je bre bila najjača riba na maturi. Znaš, mašinska i medicinska su pravile zajedno maturu, ipak je bio rizičan potez da nas spajaju sa saobraćajnom, kapiraš, u naše vreme se nisu priznavala pederska udruženja i skupovi na javnim mestima, 'tela milicija da bije...
-Buraz, nemoj da govoriš pederska, tako se ispoljava tvoje neslaganje sa trendovima i evropskim integracijama i tim kurcima...
-Matori, još jednom spomeni evropske integracije i nabiću ti ovog zidara u dušnik. ČEKAMO VOJVODU!
-Ne deri se, magarče, zvaće neko pandure... nisam poneo dokumenta, a na uslovnoj sam.
-K'o te jebe, tamo će ti biti k'o na Zlatiboru. Nego, što se ofucala ova ovako? Sećaš se kakav je to šok od ribe bio? Sise, dupe, usta... kapiraš? Bio sam sa njom kad smo bili na rekrativnoj na Paliću.
-Šta pričaš bre?
-Majke mi, moj i njen razred išao istim busem... samo nam učiteljica stala na put sreće. Ali, volela me je. Kad sam je gurnuo u Carsku Baru nije se ljutila, to je bio četvrti razred već...
-Ti si debil. Nije ni čudo što ti se od tada ne javlja.
-Bole me i to baš. Vidiš da je propala, ofucala se k'o Kalčo.

Komentari

+++ tebreks mada ne pratim italijane lolo

hvala, braćala... ma ko prati italijane :)

+ .. Italijani igraju pravi fudbal. Jesu malo tunjavi sad, ali ima previjanja i u ostalim ligama kolko oćete. Englezi imaju brži tempo, konstantni pritisak i zatvaranje, a žabari lagano, imaju vremena da vide opciju , kako ide igra. Svaki italijan je majstor. Zna s loptom. Uostalom, kad gledaš engleze uvjek idu brže od gledaoca, od pogleda, a italijanima tačno znaš šta može u svakom trenutku. Neodlučan sam..

druže, ne znam koliko ti je godina i od kada pratiš fudbal, ali definitivno je to da je italijanska liga propala za 50 posto, ako ne i više, jer se nekada znalo kakav je italijanski fudbal, postojali su timovi, a danas su to samo sastavi fudbalera. Jedno ime, eventualno dva se promiču i to je to.... ne postoji pravi smisao te igre, nešto što je bio fudbal, danas je privid samo :) hvala za čitanje u svakom slučaju!

Smatram da svako ima neku svoju viziju toga šta je fudbal zapravo, šta je dobro, šta valja, šta ne valja. Zato mi je uvjek zanimljivo popričati sa nekim ko ima viziju drugačiju od moje. Ne bih se složio da su sada italijanski klubovi samo skupovi igrača. Šta to uopšte znači? Ali nema veze, mogao bih mnogo o tome da kuckam, da postavljam dosta pitanja i čuda. Italijanski fudbal je po načinu i stilu i svemu najbliži fudbalu pred-atomske ere. Sada je to u svim ligama konstantno jurcanje, bez trenutka mira, dribling je u trku, lopte se moraš osloboditi što prije. U italiji je to drugačije. Igrač primi loptu, krene, izmisli dribbling, pokuša, ako ne može dobaci nekom. Taj neko smiri, pogleda, proba dribling. Dobaci. Može biti da zaista obožavam italijanski fudbal, a može bit da ga obožavam pošto plaćam one Arene dodatne, pa zbog toga obožavam:).. Mada bih ja otvorio i debatu o tome koji su bolji fudbaleri, Englezi ili Italijani:)..

Kalčo je u zestokom kurcu. I to ne govorim da bih ponizio (inace mi je ta liga draga i Inter mi je lri srcu ), vec je to cinjenica. Nemaju previse fudbalera top klase, nema previse para, infrastruktura je vecinom u kurcu itd. Da ne pominjem sumnju u regularnost. Sve u svemu, barem se nadam da ce se izvuci iz govana.

nemoj pogrešno da me shvatiš, ne kažem ja ništa protiv italijanskog fudbala, samo to da on nije kao što je nekada bio... kad su najveća imena fudbala bila u italijanskoj ligi. Bilo je po 5 ili 6 prvotimaca koji su jedni od najboljih, a ne kao danas... jedan mega popularan i ostalih nekoliko koji su poznati samo onome ko prati, a kada ih pomeneš gledaju te bledo...izgubili su onaj stari fazon, taj o kome ti govoriš. Ništa drugo ja nisam mislio, već samo da su znatno oslabili što se kvaliteta igre tiče. E, sad ovo za tim i sastav, ne skup... tim ti je kada ih ima 11, a svi igraju kao jedan... nije bitno ko će od njih dati gol, svako ima neku svoju ulogu na terenu i gleda da što više pomogne saigraču, a danas to nije slučaj. Pojedinac gleda da što više bude zapažen, da li sa asistencijom ili pogotkom, ali je bitno da je on tu, da se njegovo ime pomene prilikom gola. Nadam se da kapiraš.... tim i sastav "na prvu" zvuče isto, ali su sasvim suprotne stvari.... tim je skup koji se trudi da zajedničkim snagama pobedi, a sastav je skup koji ima isti cilj, ali sa akcentom na određenog pojedinca....
Što se tiče ko je bolji, da li Englezi ili Italijani, jednostavno, Nemci!!! Švabe biju pa ne puštaju, lolo :)

Dilan Dog
Kalčo je u zestokom kurcu. I to ne govorim da bih ponizio (inace mi je ta liga draga i Inter mi je lri srcu ), vec je to cinjenica. Nemaju previse fudbalera top klase, nema previse para, infrastruktura je vecinom u kurcu itd. Da ne pominjem sumnju u regularnost. Sve u svemu, barem se nadam da ce se izvuci iz govana.

sve rečeno u kratkim crtama, bravo buraz :)

Ajd da ne sernjamo mLogo. Da se sastavi tim od 11 iz Španske lige trenutno a ostalih 11 iz ostatka sveta španci dobivaju.

Njemci su najjači, nema tu šta:).. A španci mrzni..