Prijava
   

Okajavanje greha

Reinkarnacija je Budističko verovanje gde bi svaka jedinka trebalo da živi sledeći život onako kako zasluži u ovom. Ubica postaje žrtva, smerno i čestito biće biva unapređeno u lancu ishrane itd.

Nova Godina je bila sa puno snega i veoma hladna. Danas, na Badnji dan, ne pada sneg, ali je i dalje izuzetno hladno. Mali Cvetko, belo prasence od svojih 4 meseca i 14 kila, sa crnim cvetom na čelu, po kome dobi ime, proždrljivo doručkovaše koncentrat zajedno sa braćom i sestrama. Iz transa halapljivog žderanja ga prenu graja, i da je razmeo ljudski jezik, mogao bi se zabrinuti. Domaćica Vukosava je odsečno dreknula četničku mantru svom čoveku Radisavu:
- Kolji, voda vri!
Cvetko se iznenadi kad vide da se ostali odmiču od hrane te pomisli da je ovo još jedno maslo brata Mite, pa samo nastavi da sočno mljacka. Odjednom, oseti jake ruke na zadnjim nogama i stade pokušavati da se iskobelja. Shvati neumitnu istinu da je došao sudnji dan, praseći život mu sinu pred očima, oseti da ga neko krvnički vuče za levo uvo i poče da ostaje bez daha. Pre nego se osvestio, učini mu se da lebdi iznad dvorišta i prepoznade svoje telo u lokvi krvi. Ispod vrata Cvetkovog, Radisav stavi tufnastu šerpicu ne bi li nakupio dovoljno crvene tečnosti za krvavicu. Cvetko oseti da kenja, iako mu nije bilo jasno kako...
Negde u to doba, kasapin Ćopa žurno izvrtaše petu čašu kuvanog vina te sede u stojadina i poteče u obližnje selo ne bi li stigao da uredi tri božićna brava pre mraka. Ćelave gume proklizaše nekoliko puta na ledom okovanom putu, ali Ćopa ne smanjivaše gas u pokušaju da nadoknadi vreme izgubljeno u kafani. Iako je dobro poznavao put, krivina sa kontra nagibom ga pripitog prevari, i dok je sletao sa puta i glavom probijao šoferšajbnu, učini mu se da iz visine gleda ovu scenu kao pre 30-ak godina kada u bioskopu gledaše akcioni film.
Ako postoji raskršće duša, Cvetko i Ćopa su ovog trena morali da se sretnu negde oko Kuršumlije.
U isto vreme, u državi Teksas, parohija Ostinska, devojčica Džejn je očekivala da se njena omiljena kobilica oždrebi. Na drugoj strani sveta, na jugu Srbije, opština Trgovište, baba Mara posla unuče da zove deda-Dragutina iz kafane jer se krmača prasila. Dragutina, gladnog od Božićnjeg posta i pripitog od rakije, noge jedva dovedoše pred obor i to kada se krmača Maca već oprasila. Za oko mu zapade prasence sa vidno kraćom nogom, ali naprednije od ostalih te samo procedi, više za sebe:
- A, eve gi naše pečenice za Vaskrs!

Džejn konačno ugleda uspravljeno braon ždrebe sa belim cvetom na čelu i uskliknu: "He must be named Flower!"
Cvetku bi čudno da nema blata okolo i da nije toliko hladno, ali mu se pogled zadrža na sapima sa ogromnim kopitama. Gledajući minijaturno konjče koje ga rodi, lagano podiže glavu i upre pogled prema nebu, koje je konačno mogao jasno videti, te prozbori:
- ''Budisave, pa zar jebeni poni, serem ti se u apgrejd!''

U međuvremenu, u kineskoj provinciji Điajong, na najvećoj farmi stoke na svetu, na skupu svinjske heraldike, većina veprova-nerasta se čudiše da im u porodičnom stablu, negde oko kolena kurajbera, svima stoji isto prezime: Matijević!

Komentari

Svaka čast Mile, svaka čast!!!!

Одлично ти ово, матори...

Колико је ојебало! ++

Blagodarim, cenjene kolege.

- ''Будисаве, па зар јебени пони, серем ти се у апгрејд!''

nisam ni sumnjao štovani kolega, nisam ni sumnjao +++

hahhaha, e neka si se izreklamirao, milo mi ali

Цветко осети да кења, иако му није било јасно како.

Kako Mile, kako? :))) ++

па прасе се често укења кад га кољу, ово је тренутак кад душа напушта своје тело и види себе из птичије перспективе, шта ту није јасно ;)

Nije mi jasno odakle brate sva ova mašta... Napiši knjigu ja ću se pobrinuti da je ovde izdaju! :)

prc, nađe mile izdavača (idealno bi bilo da se zove LOJ)
da častiš pičko

трећа смена опет ради пуном паром, видим ја. ће частим (на мелодију кенттачдис, емси чекић)