Prijava
   

Okruženje tinejdžera u očima njegove babe

Baba uvek brine da njen unuk bude sit. I bezbedan. Zato ona, da bi bila spremna za borbu protiv raznih čudesa, čita sve novine, gleda sve emisije i serije. I zna kakve sve opasnosti vrebaju na ulici.

Ulica. Leglo zla, kriminala, drogeraša, ubica, kurvi, licimura, veštica, demona! Hrabri, ali i naivni unuk se svaki dan suočava sa ovim nedaćima. On ne zna šta i kako, ali baba zna šta treba.

Ovaj brižni roditelj roditelja upozorava svoje čedo da pazi sa kim se druži. Jer, nikad se ne zna da li ti je neki ortak Pablo Eskobar ili lokalni sipač droge u piće. Ko zna da li će neka sisata plavuša da te seksualno zlostavlja, ili, ne daj bože, zlostavlja sa drugaricom. Takođe svi su sumnjivi. Možda je neko radnik tajne službe, pa te kidnapuje i uzme da te propituje za onu zemlju što je deda oteo komšiji onomad. I za ćaletov posao preko veze. Ko zna koja vugla vreba iza ugla. Baba je tu da upozori i zaštiti svog mladog junaka.

Dan tinejdžera u očima babe

Milojko izlazi iz kuće, gde ga čekaju neke sekte sa nekim usisivačima.

- Dobar dan. Hoćete li u našu sektu? Mi vršimo kolektivna čišćenja stanova i samoubistva.
- Molim? Što da ne!

Milojko sektaš sreće grupicu sipača droge u heroin i trave u sokić.
- De si mali. Oš kupiš drogu?
- A ne znam. Šta ako se navučem?
- Ma nećeš bre. Veruj mi. Keve mi Darinke!
- E onda može. Evo ti me ubodi u venu!

Milojko, nadrogirani sektaš, izlazi u grad. Tamo sreće ful pičke, koje su ustvari radnice tajne službe koje ga spavaju i apse jer mu je deda pravio rakiju sa preko 55 posto alkohola. On beži, usput ga zaustavlja veštac romulanac lopov koji na njega baca crnu magiju i Milojko umire u teškim mukama.

Komentari

Istinito, mada je sve to ostalo od onih silnih inflacija i nemaštine u kojoj su odrasli. +

Opet dobra Soče :) +

Opasna defka. Mnogo dobro si se setio da ovo predstaviš na ovaj način. +

Hvala vam. A ko zna Matriks, ali biće tako uvek :)
Pisao sam iz nekog ličnog iskustva :))

Pisao sam iz nekog ličnog iskustva :))

Pa tema kao tema, nije novo nešto ali način kako si je napisao i predstavio je jednostavno odličan.

Hvala johhy. Znam da je verovatno malo izlizano, ali nešto mi se tako pisalo :)

Znam da je verovatno malo izlizano,

Ne nije izlizano. Možda ima neka defka na sličnu temu ali skoro sve što pišemo već uglavnom ima, računa se način na koji predstavimo, tako da je ova defka meni vrh.

Znam da je verovatno malo izlizano,

Ne nije izlizano. Možda ima neka defka na sličnu temu ali skoro sve što pišemo već uglavnom ima, računa se način na koji predstavimo, tako da je ova defka meni vrh.

E pa hvala :) Znam da je teško smisliti nešto novo, kao npr što si ti Romulance, pa onda tražim način da nešto već poznato predstavim na drugačiji način.