Omaklo mi se

Vlajker@ 2012-02-12 14:49:31 +0000

Изрека која се често користи. Да није те изреке,можда не би било доста нас на овом свету. Често можете да чујете код мајстора,који се хвалишу да су најбољи у својој струци и то на широком подручју. Какав би српски мајстор био,да није најбољи. Те тако и код молера. Наиме,платио си молеру да ти окречи собу и ходник. Купио си све шта треба и отишо си да позавршаваш неки посо. Враћаш се кући,улазиш у ходник и све ти је јасно. Сетиш се да си молеру оставио бокалче ракије,дедине мученице коју је пеко специјално за прилику куповине новог трактора још седамдесет и неке. Уместо беле класичне боје,ти видиш розе-наранџасту. Улазиш у собу,али боље да ниси. Трчиш по мерач за притисак,мериш и констатујеш 200 са 380. Погледаш собу и те јарко ружичасте боје,молера који се пресамитио преко мердевина и празан бокалчић дедине мученице. Придижеш молера уз псовке мајке блесаве и пијане.

Ти: Па добро бре пичка му материна,смо рекли у бело! Бело бре бело,погледај шта је ово. Па ни цигански луна парк није овакав.

Молер: Бре...пријатељу...омакло ми се...

Ти: Па бар да ти се омакло у жуто или крем. Па јеби си матер пијану!

2
14 : 3
  1. Добар израз, али минус. Предлажем да покушаш опет с истим, преради га.

  2. Ma,нема везе. Нека остане овако... ;)

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.