Prijava
   

On je razveden

I uvijek samo razveden. A ona je ta kojoj sleduje status raspuštenice, kučke i beštijetine koja mu je, eto, upropastila život i hvala bogu samo nek mu se skinula s vrata. Svaki put kad čujem kako ovom konstatacijom biva definisan postbračni status nekog balkanskog mužjaka javi mi se sumnja da bi tu u stvari moglo da se radi o zamjeni teza kojom se vješto prikriva jedan od pritajenih vidova diskriminisanja ženskog roda na ovim prostorima.

Komentari

Хвала. Само нек остану радоснице..

ja sam najgora ;-)
p

Hm, kad sam se razvela (bilo je to pre 16-17 godina) moje drugarice su prestale da me pozivaju na dečije rođendane (dolazila sam sa svojim sinom u "dečjim terminima" i sedela sa decom-gostima, pomagala oko serviranja hrane) i ostale porodične manifestacije. To su bile moje drugarice sa kojima sam odrasla. One su sedele pored svojih muževa za stolom i svi su tada bili u paru. "Neparni" , a nespareni su bili ređa varijanta, ali nisu imali nikakve sankcije (samo ja).

Kasnije, kada se udajem po drugi put, vraćena sam "u početno stanje".

Nikada im to nisam rekla, zamerila jesam (BAŠ JESAM) i jedan značajan deo prijateljske lojalnosti se otkačio : stavljeni su na ler.

Ovo je opširno, nema veze, a?

Мени је одвратан цео тај концепт социјализације између парова. Кад мушкарци воде жене са собом као кучиће (и обрнуто) да би се као дружили са осталим паровима, а сви добро знамо колико се сви мрзе и међусобно оговарају.

Dzimi,uvek me odusevis pametnim komentarom,ali ovaj je jedan od najboljih.Imamo preslikano misljenje,a ne znam za tebe,ali ja ga u praksi sprovodim do maksimuma.Za tri godine veze,izasao sam sa devojkom svega 5 puta,mnogo je opustenija i bolja veza kad izlazimo odvojeno,a niti se ja socijalizujem sa njenim drugaricama,niti ona sa mojim drusvom i njihovim devojkama,zato valjda i nemamo glupe teme,tipa tih ogovaranja nikad na repertoaru,samim tim ni razloga za neku bezveznu svadju,zbog koje u principu pukne 80% veza.

Ти, бре, к'о да си ми алтер-его. :)
Пре свега, људи уопште нису природни у таквим ситуацијама. Ја не волим ни кад блејим с ортацима, па неко од њих дође са својом девојком, па се онда зна да ће пијанка да почне тек кад је он испрати кући, јер он пази шта прича пред њом, а и сви остали пазе због њега. А и не разумем те девојке које се трпају.

Uh,pa to je najgora situacija,par puta su se zadesili kod mene ortaci i devojka,a ja inace pricam o svemu sa njom.I kad pomenem neku duvku,ovi moji budu u fazonu "koji ti je kurac,sta pricas pred njom,'oces da misli da smo narkomani?".Posle se sa njima oko toga zesce posvadjam,i zato ne praktikujem takva okupljanja :).

A nisam tvoj alter-ego,ja mnooogo lose sviram gitaru :)

Ja sam razvedena. :))

Jedno je veza, a kad budete u braku, verovatno ćete uočiti eventualne razlike.

Svako govori iz svog iskustva i ja volim da sa svojim mužem odlazim u posete jer su izuzetno retke prilike da osećam averziju prema nekoj porodici (tada je to obostrano pa izbegavamo druženje, a ima i situacija da nam se "ukusi" drastično razlikuju: on ide bez mene i obrnuto).

O posećivanju gde se ne podrazumeva da se ide "porodično" nisam ovde ni govorila (mislim na varijante "moje" i "njegovo" društvo).

Dankan i Dzoni ce se na ovoj definciji na kraju i smuvati, dziii xD

@majav: kako mozes da nastavis da se na bilo koji nacin druzis sa ljudima koji su te degradirali u osobu nizeg socijalnog statusa, iz potpuno malogradjanskog poimanja stvari?

Rekoh, na leru su.
Ne želim da se raspravljam (verujem da se tako "prljam"), povučem se i ne zatvorim vrata dupetom. Oni su potonuli i neki tonu i dalje, neki ne. Niko nije izronio.
Na mestu koje su oni držali do "momenta degradacije" su sada drugi, kvalitetniji ljudi.

Поред толико фолирања, ми се још питамо што има толико развода.