Prijava
   

On/ona bi ovo željela

Još jedna fraza koja pokazuje da kandže kapitalizma ne poznaju granice dobroga ukusa. Osoba se nije još ni ohladila u grobu, a odjednom svi imaju paranormalne sposobnosti i znaju namjere pokojnika/pokojnice. Bilo da je riječ o obiteljskom krugu ili multinacionalnoj kompaniji, recept je isti. Preminula osoba ne želi da očajavamo za njihovom tragičnom sudbinom, već žele da slavimo život i nastavimo njihovo nasljeđe jer im na takav način najbolje odajemo počast.

☆ Okupili smo se ovdje kako bismo odali posljednju počast preminulome. Možete reći pokoju riječ prije nego što spustimo lijes.
☆☆ Tajo, tatice. Prerano si nas napustia. Zašto Bog uzima uvik najbolje? Kuku kuku (stara oprdino nadam se da si mi nešto ostavia).
☆☆☆ Tata (šmrc, šmrc, treptaj, treptaj). Ja neemaaam ričiii. Ništa mi ne može tebe nadomjestiti (osim stana u centru grada i vikendice na otoku; siti se ko se brinua o tebi zadnjih godina umisto da tvoje smežurano dupe potira u starački).
☆ Vaš otac i ja smo bili bliski i zamolio me da vam pročitam njegovu posljednu volju, testament.
☆☆,☆☆☆ (opći potop brata i sestre od suza).
☆ Stan u centru grada ostavljam svojoj diki i ponosu familije, Nediljku. Ujedno, na povjerenje mu ostavljam i obiteljski biznis. Mojoj dragoj kćeri ostavljam vikendicu na otoku i auto.
☆☆ Poštovat ću tvoju odluku. On je oduvik želia da nastavim obiteljski biznis (tresa sam se ko budala do zadnjeg trena radi tebe, stari prevrtljivče).
‐-----------------------------------------------------------------------------------------------

☆ Danas se opraštamo od zvijezde NBA košarke Kobea Bryanta. Ovo je veliki gubitak za košarkašku zajednicu i za sport općenito. Kobe je bio jedan od najprepoznatljivijih pojedinaca u povijesti naše franšize. Njegova požrtvornost, velika radna etika i vanserijski talent su mu omogućili da bude ono što jest. Istinski šampion i uzor mlađim generacijama. Ovakva veličina će trajno ostati urezana u našim sjećanjima, ali i u našim srcima.

Znamo da nije lako, ali moramo nastaviti dalje. Kobe bi tako želio.

Komentari

Има и оно приземније, као нпр. кад се понапијају на сахрани, па се правдају: "Тражи покојник, Бог да му душу прости, био је много дружељубив, волео је да се дружи уз чашицу...", или се наједу, па кажу "Тражи покојник, био је велики гурман".

Pita se čovek, da šta im nedostaje, iako bi se podrazumevalo da se zna da će im pokojnik nedostajati.