Prijava
 1.    

  opsadno stanje

  Situacija koja se dešava kad dođu iznenadni i nenajavljeni gosti a u kući je haos a i nestalo je kafe, šećera, kisele vode, soka...

 2.    

  Opsadno stanje

  Bezizlazna pozicija uz konstantan pritisak. Vrhunac stresa.
  Opkoljen sa svih strana i nema izlaza. Neprijatelj čuči ispred i čeka jer zna da nema dovoljno snage da jurne i reši sve ekspresno, a boji se i gubitaka. Sa druge strane, izolovan si i nemaš gde. Počinje igra mačke i miša, ko će duže da izdrži; neprijatelj koji čuči ispred utvrđenja i čeka da dovoljno oslabiš od iznemoglosti i sam digneš ruke od svega, ili branilac koji planira proboj i/ili očekuje pomoć spolja.
  Napetost je na svom vrhuncu. Pritisak iz trena u tren raste, svi su na ivici živaca. Na kraju svi samo žele da se nekako okonča uz neobaziranje na posledice. Dobro, onaj pod opsadom sigurno se više obraduje kraju, naročito ako je uspeo da izdrži.

  - Šta si se smrk'o, tebra? U kakvom si stanju?
  - Standardnom stanju. Kako da se ne smrknem kad sam već poduže pod opsadnim stanjem?
  - Hehe, ti k'o onaj Stiven Sigal, beše on ima film "Pod opsadom" ili tako nešto?
  - Ma, kakvi, taj je za mene pičkica! Da ga malo izložim ovime što ja trpim, kukao bi k'o dete kad mu sruše sneška!
  - Uf, to ozbiljno kod tebe...
  - Kako nije! Opsadno mi stanje svugde! Na poslu se najavila neka kurčeva inspekcija, diša u panici, ukenj'o se da mu ne iskopaju nešto pa na nas se izdrkava i traži crno ispod nokta! Plata, naravno, kasni, a ona moja već zacrtala kupovine, kući da se ne svrćam! A nije ni to jedino što kasni... I švalerka mi prijavila izvesno kašnjenje! Tašta najavila posetu, a povrh svega, i onaj moj sin počeo da čupa obrvice, puderiše se i nekako umilnim glasićem govori! Povr' svega, i oni konji iz EPS mi poslali čestitku pred posetu! A Sigal samo pokoka pa gadova i bole ga tukson! E, njega da vidim da se iz ovog izvuče, znaš!

 3.    

  opsadno stanje

  Ovo stanje stupa onda na snagu kad ti se (u najgorem slucaju) dosele tast i tasta (u blazim slucajevima brat, sestra) na neko vreme kod tebe (recimo tri nedelje) i opsednu ti kupatilo, daljinski za televizor i na tvoje mesto u frizideru na kome obicno stoji tvoje pivo parkiraju borovnicu ...