Prijava
   

Opsajd, bre, sudija!

Uzvik koji predstavlja inicijalnu kapislu za početak nereda i prekid utakmica nižih rangova takmičenja.

Dragiša je veliki ljubitelj fudbala, nekadašnji fudbaler lokalnog seoskog kluba, koga u selu od milošte zovu Šestić i koji je redovan na svakoj utakmici. Sa njim su uvek njegovi nerazdvojni drugari iz mladih dana, Radovan i Stanoje.

60. minut utakmice, domaćinu je potrebna pobeda, jurnuli svi igrači domaćih na protivničku polovinu, golman domaćih stoji skoro na centru da pokupi neku ispucanu loptu i vrati je pred gol gostiju. U jeku najjačih napada domaćina gosti ispucaju jednu loptu koju prihvati negde na centru napadač gostiju i kreće brzo ka golu domaćih. Golman domaćih se brzo vraća u svoj šesnaesterac, a Dragiša ustaje i viče: "Opsajd, bre, sudija! Opsajd! Si ćorav, bre!"

Svi ostaše ukopani na terenu osim napadača gostiju koji zaobilazi zbunjenog golmana domaćih i daje gol, a sudija pokazuje na centar. Gosti se onako stidljivo raduju, a Dragiša, iako ofsajda nije bilo jer je gostujući igrač bio na svojoj polovini, skače i počne da urla: "Uaaaaa, sudija! Lopoviiii! 'Oće nas pokradu! Bijo je opsajd, bre! Jebem ti ja, sudija, mater onu lopovsku! Drž' sudiju! Radovane, daj onu vrljiku! Sa' ću ja da mu pokažem!"

Uleće Dragiša sa Radovanom i Stanojem na teren, a sudija poče da beži. Dragiša dolazi i lupa ćušku napadaču gostiju. Prilazi štoper gostiju Mika Robija i udara Dragišu, a ovaj od udarca pada i viče: "Kuku! Ubi me čovek! Ljudi, ovi došli da nas pokradu još nas i biju! Pomagajte, braćoooo!" Svi navijači domaćih ulaze u teren, počinju da jure gostujuće igrače koji beže na njive i livade pored terena, delegat i pomoćne sudije su se popeli na drvo pored korner zastavice, a Dragiša, Radovan i Stanoje nastavljaju da jure sudiju koji je pobegao u kukuruz. Posle petnaestominutnog vijanja, uz Dragišine psovke sudiji što je priznao "go iz opsajda" i plus što mu je sve kukuruz izgazio dok je bežao, nekako uspevaju da uhvate sudiju, da ga prebiju k'o vola u kupusu, a onda ga i uspešno ubede da poništi gol. Posle ubeđivanja vode ga do česme da ga umiju i sudija se vraća nazad na teren.

Epilog: Gol je poništen, gostujući igrači odbijaju da nastave utakmicu, delegat odlučuje da se meč prekine, a okružni savez donosi odluku da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 za domaće jer su gosti napustili teren u toku igre.

Komentari

Kako, bre, ofsajd, kad sam bio sam?!

Јесте, био си сам, и то на својој половини, ал' је Драгиша је рек'о да је офсајд. А и Радован му дао врљику. А зна се да Драгиша кад бије, не зна где удара.

Некако недостаје један сељак да крај аут-линије превентивно турира моторку и утјерује судијама страх у кости. :) +