Prijava
   

Opšalica

Izraz koji se upotrebljava kada neka osoba sa lakoćom radi svoj posao. Ili se trudi da tako izgleda.

-Za reč se javio predsednički kandidant Nikolić.
-Hvala, biću kratak. Videli ste šta smo sve uradili da bismo dobili pregovore sa Evropskom unijom. Uradili smo bolne poteze, ali mislim da to uz kafetin može da prođe. Zna narod zbog čega to radimo. Oni koji se protive tome što radimo nisu snažni u Srbiji. Ne sme da se zaustavlja lokomotiva koja kreće. Ko god pred nju stane biće zgažen. Znam da niko u meni ne vidi kontinuitet Srbije, zato što je došlo do velike promene mojom pobedom. Želim da pokažem da ta moja pobeda u nekim stvarima nije promena, već kontinuitet. Zato sam insistirao da prihvatimo sve briselske sporazume koje je do tada postila administracija Borisa Tadića sa kosovskim Albancima - da bi se videlo da je Srbija država.
-Vreme, molim vas, vreme je isteklo...
-Evo, završavam. Nikada nisam bio komunista i mnogo sam zamerao Titu na načinu na koji je vodio unutrašnju politiku, ali sam u jednoj svojoj predsedničkoj kampanji rekao da bih voleo da spoljnu politiku vodim kao Tito. Toliko od mene.
(Odlazi na svoje mesto, pored Coe Vučića)
-Aaa, kakav sam bio?
-Opšalicaaaa, pa bokte, ja sam ti poverov'o.
.................................................
-Tata, stigao sam.
-E sine. Kako je bilo na prijemnom?
-Opšalica! Goran nabavio test od cige što prodaje krčage i bakrače, tako da smo uradili sve ali smo i dužni Gogiju soma dinara.
................................................
-Kolega Mijaljeviću, meni ovo izgleda super.
-Baš tako, kolega Đorđeviću. Makoto Nagano sa lakoćom prelazi ove prepreke i može se reći da je već u drugoj fazi.
-Ipak, da sačekamo još malo. Ali stvarno, izgleda da ga ni carinska kontrola ne može zaustaviti. Evo već je stigao do kosog zida. Ovo niko danas još nije prošao.
- Iiiii, hvata zalet, iiiiiii...
-...iiiiiiiii, opšalicaaaa.
-Pa da... Koliko je ovo samo graciozno izgledalo.